2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Elment az áram, megbénult Budapest belvárosának közlekedése

  • Elment az áram, megbénult Budapest belvárosának közlekedése

A Budapesti Közlekedési Központ augusztus 6-án reggel 6 óra 30 perckor jelentette be, hogy áramellátási problémák miatt le kellett állítania a 1-es metró és a nagykörúti villamosok közlekedését, de a belvárosi trolibuszjáratok sem közlekednek. 

A földalatti a Vörösmarty tér és az Oktogon között nem közlekedik, helyette a BKK a 105-ös autóbusz használatát javasolja. A 4-es és a 6-os villamosok csak a Jászai Mari téri megállóig közlekednek, a pesti oldalon pótlóbuszok szállítják az utasokat Újbuda központig. A buszok zsúfoltak, ritkábban járnak a villamosoknál, óriási a tömeg.

Több további villamosjárat sem tudott elindulni, a 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc téri metrómegálló és a Szent Gellért tér–Műegyetem metrómegálló között nem jár, a 9-es autóbusz, illetve az M2-es, az M3-as és az M4-es metró használatát ajánlják a közlekedési szakemberek. A 28-as és a 37-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Blaha Lujza tér–Népszínház utca és a Magdolna utca között, de a 217E autóbusszal is lehet utazni ezen a vonalon.

Az áramkimaradás miatt a 74-es trolibusz a Rózsa utca és a Károly körút között nem közlekedik, az M2-es metróval, illetve a Rákóczi úton közlekedő autóbuszokkal lehet utazni, a 83-as trolibusz pedig a teljes vonalán leállt, helyette a 9-es autóbusz használatát ajánlják a fővárosi tömegközlekedés szervezői.

A 2-es villamos, a 70-es, a 76-os és a 78-as trolibusz is ritkábban közlekedik, itt is torlódásokra, zsúfoltságra lehet számítani. A BKK ügyeletese a Magyar Nemzet kérdésére nem tudta megmondani, mikor állhat vissza Budapest belvárosának közlekedési rendje, folyamatban van az elektromos rendszer javítása, reményeik szerint legkésőbb délre már minden vonal menetrend szerint működhet.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki a magyar területen jogellenesen tartózkodó menedékjogot kérelmezők visszaküldését a határkerítés külső, szerbiai oldalára, és felszólította Magyarországot, hogy nyújtson be cselekvési tervet az intézkedés felszámolására.
 Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

A '70-es évek filmjeiben a fériak cigarettáztak, motoroztak, ma ott tartunk, hogy gyereket akarnak szülni és állati jelmezekbe bújnak. A héten ezer ember gyűlt össze Berlinben, kutyajelmezben, mert ők inkább ebnek tartják magukat, nem embernek. Vendégünk volt Dezse Balázs újságíró.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!