2020. november 27.,
péntek, Virgil napja

Elment az áram, megbénult Budapest belvárosának közlekedése

PÓTLÓBUSZOK VISZIK AZ UTASOKAT

Magyar Nemzet

2020. augusztus 26., szerda 08:51

A Budapesti Közlekedési Központ augusztus 6-án reggel 6 óra 30 perckor jelentette be, hogy áramellátási problémák miatt le kellett állítania a 1-es metró és a nagykörúti villamosok közlekedését, de a belvárosi trolibuszjáratok sem közlekednek. 

A földalatti a Vörösmarty tér és az Oktogon között nem közlekedik, helyette a BKK a 105-ös autóbusz használatát javasolja. A 4-es és a 6-os villamosok csak a Jászai Mari téri megállóig közlekednek, a pesti oldalon pótlóbuszok szállítják az utasokat Újbuda központig. A buszok zsúfoltak, ritkábban járnak a villamosoknál, óriási a tömeg.

Több további villamosjárat sem tudott elindulni, a 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc téri metrómegálló és a Szent Gellért tér–Műegyetem metrómegálló között nem jár, a 9-es autóbusz, illetve az M2-es, az M3-as és az M4-es metró használatát ajánlják a közlekedési szakemberek. A 28-as és a 37-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Blaha Lujza tér–Népszínház utca és a Magdolna utca között, de a 217E autóbusszal is lehet utazni ezen a vonalon.

Az áramkimaradás miatt a 74-es trolibusz a Rózsa utca és a Károly körút között nem közlekedik, az M2-es metróval, illetve a Rákóczi úton közlekedő autóbuszokkal lehet utazni, a 83-as trolibusz pedig a teljes vonalán leállt, helyette a 9-es autóbusz használatát ajánlják a fővárosi tömegközlekedés szervezői.

A 2-es villamos, a 70-es, a 76-os és a 78-as trolibusz is ritkábban közlekedik, itt is torlódásokra, zsúfoltságra lehet számítani. A BKK ügyeletese a Magyar Nemzet kérdésére nem tudta megmondani, mikor állhat vissza Budapest belvárosának közlekedési rendje, folyamatban van az elektromos rendszer javítása, reményeik szerint legkésőbb délre már minden vonal menetrend szerint működhet.

Magyar Nemzet