2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Elmenekült a zsidózó jobbikos a Hír TV kérdései elől

Hír TV

2020. szeptember 1., kedd 15:02

Elmenekült a Hír TV kérdései elől az antiszemita botrányba keveredett ellenzéki képviselő-jelölt. Bíró László a választási kampánya miatt volt Tiszaújvárosban, ahol azt szerettük volna megtudni tőle, hogy korábban miért nevezte a fővárost "Judapestnek" és mit értett a kijelentés alatt? Az ellenzéki jelölt most választói előtt mentegetődött kijelentései miatt.

Megosztja a választókat Borsodban a Jobbik. Az ellenzék az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró Lászlót indítja az október 11-i időközi választáson. Bíró korábban Facebook posztjaiban többször szélsőséges és kirekesztő megnyilvánulásokat tett. Az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak nevezte, Budapestet pedig "Judapestnek" hívta.

A botrányba keveredett képviselő-jelölt most a választók előtt mentegetőzött. A Hír Televízió kérdései előtt azonban már elmenekült.

A párt elnöke a jobbikos politikust ért kritikák ellenére továbbra is csak a Fideszt hibáztatja amiatt, hogy a pártja képtelen volt saját jelöltjeként indítani Bírót. Jakab Péter egyúttal üzent azoknak a baloldali politikusoknak és bírálóknak is, akik felemelték hangjukat Bíró László ellen.

A Liberálisok szerint vállalhatatlanok Bíró László kirekesztő kijelentései, Bősz Anett a párt elnöke ennek ellenére felmentette az antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos politikust.

Koncz Zsófia a Fidesz-KDNP jelöltje eközben Magyarország élőben című műsorunkban arról beszélt: édesapja örökségét vinné tovább.

A Fidesz jelöltje kiemelte: 11 éves kora óta vett részt a választó kerület közéleti munkáiban, így ismeri a helyi emberek problémáit, illetve tudja, milyen további fejlesztésekre van szükség.

A Bíró Lászlóról szóló összeállításunkat a pénteken este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátor című oknyomozó műsorunkban láthatják.

Kapcsolódó anyagok:

Koncz Zsófia: Szeretném továbbvinni édesapám örökségét

Hír TV