2020. október 22.,
csütörtök, Előd napja

Elmaradó újpesti útfelújítások

2020. szeptember 20., vasárnap 16:58

Az elkövetkező időszakban sem garantálható, hogy megvalósul az újpesti István és Pozsonyi út felújítása - mondta Híradónknak a kerület kormánypárti önkormányzati képviselője. Ozsváth Kálmán arról számolt be, hogy az előző fővárosi és újpesti városvezetés már megállapodott a rekonstrukciókról, de az idei fővárosi költségvetésből az összeg kikerült.

Tarlós István és Wintermantel Zsolt korábban abban állapodott meg, hogy többek között az István út, Pozsonyi út felújítása 2020-ban elkészül, az ehhez szükséges forrást szerepeltették is a Főváros költségvetésében - erről írt az Újpesti hírek. A lap szerint a városrész és főváros vezetése törölte a programot, az ígéretek szerint az útszakaszok felújítása csak évek múlva valósulhat meg.

Az újpesti Rózsa utca egy szakaszát már az előző városvezetés felújította és a második rész renoválására is megvoltak a tervek, de egyelőre még itt sem indult meg a munka.

Híradónk kereste a kerület vezetését, hogy mi az oka a felújítás elhalasztásának, de adásunkig nem reagáltak kérdésünkre.

Az újpesti önkormányzati képviselők sem kaptak választ arra, hogy miért késik a felújítás - mondta kerület kormánypárti önkormányzati képviselője, Ozsváth Kálmán.

Ahol egyébként most állunk Újpesten az az István út - Pozsonyi út, az egyik legrosszabb állapotban lévő újpesti főút: az előző fővárosi és újpesti városvezetés megállapodott egymással, megvoltak rá a tervek, volt rá közel kétmilliárd forintos, egészen pontosan 1,8 milliárd forintos fejlesztési forrás, hogy ez az útszakaszt megújítsák, megújítsuk, ugyanakkor szomorúan tapasztaljuk azt, hogy a 2020-as fővárosi költségvetésből ez a közel 2 milliárd forintos összeg valamilyen oknál fogva kikerült.

Ozsváth Kálmán hozzátette: korábban már a helyi lakosok is jelezték, hogy fontos lenne az érintett útszakaszok renoválása.

HírTV