2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Elmaradhatnak az újpesti útfelújítások

Hír TV

2020. május 28., csütörtök 18:20

Törölte az útfelújításokat a Momentum újpesti polgármestere. Szerinte ugyanis nincs rá pénz. A helyi Fidesz szerint ez érthetetlen, hiszen már az előző városvezetés megállapodott a költségekről.

Átlagos délelőtti forgalom Újpesten. A városközpontban található István út tele van autókkal, a legtöbben elégedetlenek az útszakasz állapotával.

Van, akinek már most komoly károkat okoznak az úttesten lévő kátyúk.

Úgy tűnik, az útfelújítás még várat magára. Bár az előző városvezetés már elkészítette a terveket több útszakasz helyreállítására is, a kerület momentumos polgármestere közösségi oldalán néhány napja azt írta:

az idei évre tervezett felújítások elmaradhatnak, csak évek múlva valósulhatnak meg, a főváros nem biztosít egyelőre elég forrást, az István út esetében pedig teljes újratervezés szükséges.

Szerettük volna megtudni Déri Tibortól, miért állította le az előkészített beruházást, de nem válaszolt.

A Fidesz újpesti önkormányzati képviselője szerint hiába volt számos ígéret az útfelújításra, a 4. kerület ennek az egyik legnagyobb vesztese lett.

"Pontosan látszik az is, hogy Déry Tibornak gyakorlatilag semmilyen érdekérvényesítő képessége nincsen a Fővárosi Közgyűlésben sem, ő maga vallotta be egyébként amikor néhány nappal ezelőtt bejelentette azt, hogy Újpesten az elkövetkezendő egy évben vagy idén maximum egy rövid útszakasz újulhat meg. A többi maximum 2-3 év múlva, vagy ki tudja mikor."

Ozsváth Kálmán hozzátette: az előző két ciklusban a korábbi fideszes városvezetés több útszakaszt is felújított Újpesten.

Hír TV