2020. május 24.,
vasárnap, Eszter, Eliza napja

Ellenzéki politika helyett Gyalog-galopp

Hír TV

2019. január 12., szombat 07:45

A hódmezővásárhelyi választáshoz hasonló hurrá-hangulat lett úrrá hirtelen az ellenzéken, belelovalták magukat az „osztálymicsodába”, mint a Gyalog-galoppba – állítja a Boros Bánk Levente.

Amikor ezek a politikusok megéltek egyfajta egységet, ezt ki akarták vetíteni a szakszervezetekre, és volt néhány olyan, amelyik elérkezettnek látta a pillanatot, hogy meg is mutassa magát - mondta Boros Bánk Levente a Hír TV Péntek 9 című műsorában hozzátéve, hogy hazánkban a negyvenes évek közepétől kezdve a szakszervezeti mozgalomnak jóformán semmi értelme nincsen.

Az mindenesetre látható, hogy a politikai kézivezérlés, mely szerint a pártok felszólítják a szakszervezeteket az általános sztrájkra, 2019-ben már nem működik.

Szerinte hasonló módon holtak hamvába a megfogalmazott politikai célok, hisz Tóth Bertalan felvetését a közös ellenzéki európai lista kapcsán hasonlóan úgy tűnik jegeli a többi párt. Az ellenzéken él a mítosz, hogy „összefogással sikerülni fog” a Fidesz legyőzése. Ez is része az osztálymicsodának, hogy miután kaptak egy ordenáré nagy pofont - amire mi sem számítottunk, valljuk be - újra nekifutnak egy vesztes stratégiának immáron a Jobbikkal is kiegészülve.