2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Belföld

Ellenzéki belháború Szigetszentmiklóson

Felrúgta a közös koalíciós megállapodást Szigetszentmiklós baloldali polgármestere, aki költségcsökkentésre hivatkozva menesztette egyik DK-s alpolgármesterét. Így kommentálta az MSZP helyi szervezete, hogy a balliberális Nagy János visszavonta Jószai Attila megbízását. A döntés miatt a szocialistákon kívül a Momentum helyi szervezete is tiltakozott. A Fidesz szerint a polgármester nem gazdasági, hanem politikai döntést hozott.

  • Ellenzéki belháború Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklós baloldali polgármestere azon siránkozott közösségi oldalán, hogy az iparűzési adó egy része nem a város kasszájában, hanem a vállalkozóknál maradt.

A polgármester ennek jegyében visszavonta korábbi szövetségesének, az MSZP-ből a DK-ba átlépő Jószai Attila alpolgármesteri megbízatását. A polgármester spórolással indokolta a döntést.

Megkerestük a leváltott Jószai Attila azonban ő nem kívánta elmondani az ügyről a véleményét.

Közösségi oldalán viszont élesen bírálta Nagy Jánost. Azt írta: Városvezetőként nem szabad, hogy a személyeskedés, a féltékenység, sértettség és gőg hátráltassák munkánkat.

A polgármestert támogató pártokat felháborította a döntés és ennek hangot is adtak. Élesen bírálta közleményében a visszahívást a városvezetővel egy platformon lévő Momentum. Azt írták: Sajnálattal veszik tudomásul és nem fogadják el az intézkedést.Megkeresésünkre azonban a párt önkormányzati képviselője már nem fogalmazott meg ennyire határozott véleményt.

Szigetszentmiklós polgármestere felrúgta a koalíciós megállapodást- így reagált az ügyre az MSZP közösségi oldalán. Posztjukat azonban később mégis eltávolították, Az MSZP szerint a háttérben személyes sértődöttség áll. Városházi információk szerint a kirobban feszültség miatt vasárnap még az MSZP két társelnöke is személyesen látogatott el a helyszínre.

Kerestük az ügyben Kunhalmi Ágnest is, azonban ő is hallgatásba burkolózott.

A Fidesz önkormányzati képviselője szerint az elmúlt évben már többször is fellángoltak a viták a várost vezető baloldali pártok között.

Vántsa Botond hozzátette: a szigetszentmiklósi szivárványkoalíció nem tud együttműködni, a feszültséget pedig az is erősíti, hogy a baloldali előválasztáson több ellenzéki párt is indítani akar jelöltet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem fog csatlakozni semmilyen kísérlethez, aktivitáshoz, amellyel bojkottálni akarják a magyar elnökséget - mondta Peter Pellegrini szlovák államfő Sulyok Tamás köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.
Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!