2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ellentmondásosan nyilatkozik hungarista múltjáról Molnár Zsolt

Nem vonult át, mégis átkerült valahogy a Kossuth térről az MTV székház előtti tüntetésre: ellentmondásosoan nyilatkozik hungarista múltjáról a szocialista Molnár Zsolt. Az MSZP szövetségese, az Együtt–PM-es Juhász Péter szerint a nemzetbiztonsági bizottság elnöke hazudik.

A Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke egy hete a Magyar Nemzetben közölt fotó után ismerte el, hogy 1992. október 23-án ő is ott volt a Kossuth téren, amikor kifütyülték Göncz Árpád volt köztársasági elnököt.

Molnár Zsolt: Ez nem tüntetés volt, ez egy október 23-ai rendezvény volt, ahol barátaimmal kimentem, egyik sem szkinhed…
Riporter: Mindig kapucniban járt?
Molnár Zsolt: Ha esik az eső vagy fúj a szél, akkor igen.

Az archív felvételek nyilvánosságra hozása után Molnár Zsolt később azt is elismerte: az MTV-székház előtti tüntetésen ő látható kapucniban, amint a tömegben skandál. A felvételeken szürke egyenkapucnis fiatalok vonulnak a Kossuth térről a Szabadság térre. Molnár Zsolt is hasonló ruhában volt.


Molnár Zsolt: Nem vonultunk mi át valamilyen fiatalokkal, szkinhedekkel sem, meg másokkal sem.
Riporter: De ott volt az MTV előtt?
Molnár Zsolt: Ott, persze, hát én ezt nem is vitattam.

A politikus hétfőn sem árulta el, hogy akkor hogyan jutott át Kossuth térről az MTV székház elé.

Riporter: Ön volt a Kossuth téren, vagy nem volt a Kossuth téren?
Molnár Zsolt: Voltam a Kossuth téren.
Riporter: Meg a Szabadság téren is?
Molnár Zsolt: Igen.

Több kérdésre nem válaszolt a politikus.

A szocialisták szövetségese, Juhász Péter, az Együtt–PM társelnöke is magyarázatot vár Molnár Zsolttól. „Nem évekkel ezelőtt, hanem pár napja történt, amikor azt mondta, hogy a Szabadság térre ő már nem ment át skandálni, és nem skandált ott, márpedig a felvételekből úgy tűnik, hogy ő ott volt. Szerintem ez sokkal súlyosabb, mint az, hogy valakinek változik adott esetben a politikai hozzáállása bármilyen kérdéshez” – vélekedett Juhász Péter.

A Jobbik azt szeretné kideríteni: Molnár Zsolt elhallgatott múltja jelentett-e nemzetbiztonsági kockázatot. „Kompromittálható volt-e ezen felvételek vagy ezen fotók, vagy esetleg még a nyilvánosság elé nem került fotók vagy felvételek kapcsán, én erre szeretnék első körben választ kapni és mondjuk arra is, ha ő nem vallotta be ezeket a C típusú átvilágítása során, akkor vajon a hatóságok látókörében ez benne volt-e vagy itt más is hibázhatott” – mondta Mirkóczki Ádám, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos tagja.


Az ökopárt társelnöke, a Nemzetbiztonsági Bizottság LMP-s tagja nem adott egyértelmű választ arra, hogy ezek után alkalmasnak tartja-e Molnár Zsoltot a testület vezetésére. „Ez teljesen objektív vizsgálat, amelyet szakemberek végeznek. Azt gondolom, hogy a legjobban akkor teszi a politika, ha szépen megvárja azt, hogy a vizsgálatnak mi lesz az eredménye” – hárított Szél Bernadett.

Az MSZP viszont már döntött Molnár ügyében.

Riporter: Maradni fog?
Mesterházy Attila: Maradni fog, igen.

Az újjáalakult Nemzetbiztonsági Bizottság szerdán tartja első ülését a képviselői irodaházban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!