2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

Elkezdődött a tesztelés a szociális intézményekben

A kormányzati bejelentést követően pénteken a szociális intézményekben megkezdték az ott dolgozók tesztelését. A balatonföldvári ápolási intézményben az ápolókat és a takarító személyzetet is tesztelték. A dolgozók örültek a lehetőségnek, mint mondják, így nyugodtabbak lehetnek, hogy nem fertőzik meg az ápoltakat.

  • Elkezdődött a tesztelés a szociális intézményekben

 60 egészségügyi dolgozót és a takarító személyzetet is tesztelték pénteken ebben a balatonföldvári ápolási otthonban. Bár a mintavétel kisebb kellemetlenséggel jár, de a dolgozók fontosnak tartják a tesztelést.

Elég kellemetlen volt, mert elég mélyre kell, hogy nyúljanak a tesztelés során, de elviselhető és kibírható és mindannyian nagyon vártuk, hogy tudjuk, hogy nem vagyunk betegek és a lakóinkra nem jelentünk veszélyt

- mondta a balatonföldvári Írisz Ápolási Otthon ápolója, Rózsás Magdolna.

Azokat is behívták, akik aznap éppen nem voltak beosztva. A tesztelés során a 75 dolgozó mindegyike negatív lett. 

Levettük a mintát, utána egy gyorstesztről ,ami egy antigén gyorsteszt, történt a cseppentés, 15-20 perc múlva lehetett leolvasni az eredményt, s utána tudtuk megmondani, hogy mindenki negatív. És utána pedig jelentési kötelezettségünk van az Országos Népegészségügyi Központ felé, illetve ha pozitív esetet találtunk volna, a háziorvosok irányába

- fogalmazott a balatonföldvári Írisz Ápolási Otthon ápolási igazgatója, Szabó Hajnalka.  

Hétfőtől a szociális intézményeken kívül, a nevelési intézmények, vagyis az iskolák, óvodák és bölcsődék dolgozóit, valamint az egészségügyi intézmények munkatársait is tesztelik.

 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!