2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Elkezdődött a hajós képzés a Balatonnál

Elindult a hajós oktatás Siófokon. Első körben felnőttképzés keretében tanulhatják ki a mesterséget a diákok, akik a gyakorlatot balatoni hajókon szerezhetik meg. Az országban eddig csak Budapesten képeztek hajózási technikusokat.

  • Elkezdődött a hajós képzés a Balatonnál

Elméleti oktatással indult el a hajós képzés Siófokon. Úszástudás, egészségügyi alkalmasság és érettségi is kellett a felvételhez.

„Gépészeti ismeretektől kezdve, az idegennyelvi kommunikáción át, az adminisztrációig, mindent felölel a képzési vertikum. Igyekszünk egy olyan végzettséget biztosítani a nálunk végző hallgatóknak, amely lényegében minőségi ismereteket jelent, Európa összes belvizén alkalmazható” – ismertette Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója.

A Bahart évek óta munkaerőhiánnyal küzd. A körülbelül 100 fős állományba 8-10 új dolgozót bármikor felvennének. Megoldást kínálhat erre a most induló képzés, amit pályázati forrásból finanszíroznak, így a nagyjából fél millió forintos díjat nem kell a hallgatóknak kifizetniük. 14 diák vesz részt a 800 órás kurzuson, amelynek több mint felét a nyáron kezdődő gyakorlat teszi majd ki.

„Segítjük őket azzal, hogy már most a képzés alatt zömükkel munkaszerződést kötöttünk, illetve tanulmányi szerződést kötöttünk, így az elméleti ismeretek mellett már most gyakorlatban is el tudják sajátítani azokat a hajózási ismereteket a gépházban, a fedélzeten, a kötelekkel való munka során, amelyek ahhoz kellenek, hogy később képzett szakemberként dolgozhassanak nálunk” – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A nagyrészt önkormányzati tulajdonú cégnél nem túl magasak a bérek, de cserébe biztos tartós állást kínálnak, jutalmazásra és 13. havi fizetésre is lehet számítani, a téli leállás alatt pedig akár más munkát is vállalhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!