2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Elképesztő körülmények között Berki Krisztián + Videó

2012. február 13., hétfő 17:40

Csaknem 40 magyar edző készít fel külföldi tornászokat az idei olimpiára. Az elvándorlás mellett azonban a létesítmények helyzete és a megbecsültség hiánya is komoly gondokat okoz. A magyar női tornát egyetlen versenyző képviselheti Londonban.

A Békéscsaba versenyzője, Böczögő Dorina az egyetlen magyar női tornász, aki rajthoz állhat Londonban. Míg '92-ben Ónódi Henrietta aranyérmet szerzett, most Dorina is belátja: már a döntőbejutás is nagy eredmény lenne.

A tornaszövetség elnöke, a szintén olimpiai bajnok Magyar Zoltán szerint közel 40 magyar edző kényszerült külföldre az elmúlt években. A rossz létesítmények, a sérülésveszélyes szerek és az alacsony fizetés űzi el a legjobb mestereket.

Az olimpiáról hajszállal lemaradó Gombás Laura szerint a rossz körülmények mellett – vagy talán pont ezért – mentálisan is jelentős a lemaradásunk a többi országhoz képest. „Nagyon sokan megfeledkeznek arról, hogy az embernek van agya, és mentálisan sokkal jobban fel kell, hogy legyünk készítve, hiszen az adott téthelyzetben az fog nyerni, aki nem hibázik, jobban bírja a stresszt.”

A magyar torna jelenlegi infrastruktúrájáról mindent elárul, hogy a Hír TV információi szerint két fiatal tornász is azért fejezte be nemrég pályafutását, mert a leharcolt szereken megsérültek. Az éremesélyes Berki Krisztián pedig 14 fokos öltözőben öltözik, mert elromlott a helyiség fűtése.

A ma esti Stopperből az is kiderül, hogy hogyan készül kéztörése után az olimpiára a kajakos Kovács Katalin. Részletek tehát 18 óra 15 perctől.

Forrás: Hír TV