2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Belföld

Elindult a Lánchíd ügyének vizsgálata + videó

Elindították a vizsgálatot a Lánchíd gyanússá vált fejújítása kapcsán – erősítette meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. Tényi István, akitől a bejelentés érkezett, további bűntettek lehetséges megvalósulására hívta fel a figyelmet.

  • Elindult a Lánchíd ügyének vizsgálata + videó

Sikkasztás, hűtlen kezelés, hivatali vesztegetés, illetve csalás bűntett gyanúja – a bejelentő, Tényi István ezen bűncselekmények lehetőségére hívta fel a figyelmet a Lánchíd botrányos felújításával kapcsolatban. Ezért tett feljelentést.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már azt is közölte, miket vizsgálnak az eljárás során. Ide tartozik a közpénzek felhasználásának, és a nemzeti vagyonnal való gazdálkodás szabályszerűségének, gazdaságosságának, valamint hatékonyságának elemzése. Az ügy vizsgálata szerdán kezdődött.

A főpolgármester úr azzal a válasszal most már 2020 februárja óta tartozik nekünk és a budapesti közvéleménynek, hogy miért kellett leállítani az előző vezetés által elindított folyamatot, miért kellett egy új közbeszerzést kiírni, ami alapján kisebb műszaki tartalommal, később és drágábban készült el, 5 milliárd forinttal drágábban készült el a Lánchíd – mondta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt bízik abban, hogy a nyomozás eredményesen zárul és kiderül, hogy a megdrágult beruházásból kihez vándoroltak az összegek.

Mindeközben a baloldali politikusok megalapozatlannak tartják az eljárást.

Erzsébetváros DK-s polgármestere elmondta: Karácsony Gergely beruházásban való felelőssége nem jelenti azt, hogy korrupció van az ügy mögött. Niedermüller Péter hozzátette azt is: Továbbra is támogatják Karácsony Gergely főpolgármester jelöltségét az önkormányzati választáson és tagadja, hogy a szóban forgó összegek a baloldalhoz kerültek volna.

Mindig is a tiszta játéknak a híve voltam – hangoztatta a főpolgármester-helyettes. Bősz Anett arra utalt, hogy fejújítás előkészítését és közbeszerzési eljárását végző a Transparency International szintén a jogszerű, átlátható és tisztességes lebonyolításról számolt be korábban.

Azonban – mint kiderült – a közbeszerzés tisztaságát vizsgáló ellenőrzésére nem volt szakképzett emberük, ami hiányosságokra enged következtetni.

Hogy minden szabályszerűen zajlott-e a felújítással kapcsolatban Zugló MSZP-s polgármestere sem tudja. Az összegek emelkedését Horváth Csaba az elmúlt időszakban bekövetkezett árrobbanással magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!