2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Táncdalfesztivál '66 - A Nagy Generáció születése 11:00

Belföld

Véget ért a Budapest Pride

Megtartották a 26. Budapest Pride felvonulást. Az LMBTQ aktivisták mellett több baloldali politikus is részt vett. Karácsony Gergely főpolgármester és az Európai Parlament első és egyetlen transznemű olasz képviselője is beszédet mondott. A Pride-al egy időben több ellentüntetés is tartottak a fővárosban.

  • Véget ért a Budapest Pride

 

MAGYAR ISKOLÁKBA IS ELJUT AZ LMBTQ PROPAGANDA

Rendszeresen tart homoszexuális érzékenyítő előadásokat magyar iskolákban a Labrisz Leszbikus Egyesület -derült ki nemrég a fővárosi önkormányzat podcastjéből. Az egyesület középiskolákban tart előadásokat Melegség és Megismerés címmel -mondta a szervezet genderkutatója. Borgos Anna szerint ezeken az előadásokon a szexualitás is szóba kerül. Pont ezért van szükség népszavazásra, hogy ez a terv ne legyen valóság, erre hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások államtitkára. Rétvári Bence rámutatott, hogy a Háttér Társaság LMBTQ filmeket és meleg kiállításokat is ajánlj a fiataloknak.

KORÁBBI ANYAG

ELINDULT A BUDAPEST PRIDE

Elindult a 2021-es Budapest Pride fesztivál. A résztvevők a Madách téren gyülekeztek, innen vonulnak tovább a Fővám téren keresztül egészen a Tabánig. Az eseményen több politikus is részt vesz Karácsony Gergely főpolgármester beszédet is mond. Külföldi politikusok is részt vesznek a Pride-ra. Terry Reintke az Európai Parlamentből és Vladimir Luxuria az Európai Parlament első transznemű képviselője is felszólal majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!