2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Elhatárolódtak a baloldali pártok Karácsonytól

Nincs konszenzus a baloldalon a főpolgármester-jelölt személyét illetően: a Jobbik saját jelöltet indít, hasonlóra készülhet az LMP is, Gyurcsányék Karácsony Gergelyt támogatják, az MSZP pedig Tüttő Kata jelöléséről vizionál.

  • Elhatárolódtak a baloldali pártok Karácsonytól

Kommunikációs harcnál többről lehet szó. Nyilvánvalóan van egy olyan igény is az ellenzéki térfélen, hogy Gyurcsányt és terhes politikai örökségét, a rossz kormányfői emlékét hosszú távon meg kell haladnia a balliberális tábornak. A tendencia azonban fordított, a DK megalapítása óta erősödik, és folyamatosan szívja fel az MSZP és a baloldali mikropártok politikusait – állapította meg ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője, akit a főpolgármesteri jelöltállítás körül zajló baloldali szembenállásokról kérdezte a Magyar Nemzet.

Mint ismert, a Jobbik – Konzervatívok Brenner Koloman országgyűlési képviselőt indítja főpolgármester-jelöltnek Budapesten. Az LMP meglebegtette, hogy Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkárt indítaná a főpolgármester-választáson. A lapnak pedig egy MSZP-közeli forrás arról beszélt, hogy a fővárost irányító baloldali pártok elbizonytalanodtak Karácsony Gergelyt illetően. Attól félnek, ismét előállhat a 2021-es helyzet, amikor Karácsony az előválasztási kampányban önként visszalépett. Szocialista politikusok szerint Tüttő Kata alkalmas lenne főpolgármesternek.

A szakértő elmondta: Karácsony Gergelynek valós párttámogatottsága nincs, így a párszázalékos pártok tudják, hogy a regnáló főpolgármester mögé csak akkor éri meg beállni, ha támogatják a – baloldali viszonylatban – jelentősebb pártok is. 

 A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!