2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Elfogták az utrechti lövöldözés gyanúsítottját

Elfogták azt a török férfit aki három embert agyonlőtt, kilencet pedig megsebesített egy villamoson a hollandiai Utrechtben. A tettes egy 37 éves török férfi, akinek a kézrekerítésére több ezer rendőr bevonásával indítottak akciót. A holland rendőrség terrorista cselekményre gyanakszik. Utrecht környékén a legmagasabb 5-ös szintre emelték a terrorkészültséget.

  • Elfogták az utrechti lövöldözés gyanúsítottját

Mintegy 7 órán át tartott az embervadászat Utrechtben. A Törökországban született Gökmen Tanist este fogta el a holland rendőrség terrorellenes egysége.

A gyilkos ezen a villamoson gyilkolt, még délelőtt fél 11-kor. Három ember lőtt agyon, többeket pedig megsebesített. A férfit gyorsan azonosították: a gyilkos a 37 éves Később újabb lövödözésekről érkeztek hírek, de azt nem tudni, hogy a szökésben lévő férfi

 

Az első híreket el se hittük erről az undort keltő cselekményről. Ártatlan emberekre sújtott le az erőszak. Nekik és családtagjailnak a feje tetejére állt az életük ezért együtt érzünk velük– közölte Mark Rutte holland miniszterelnök a kormány válságtanácskozása után.

Földi László biztonsági szakértő szerint nagyon nehéz felkészülni a magányos támadók kivitelezte terrorcselekményekre.

A probléma és az üzenet az, hogy vannak őrült emberek sajnos, ideológiától és kultúrától független elképzelés nélküli emberel, akik vállalják ennek az ódiumát annak, hogy gyilkolnak, mert bele akarnak kerülni a hírekbe, mert így gondolják, hogy kiteljesítik a személyiségüket, magyarul torz emberekről beszélünk– nyilatkozta Földi László biztonságpolitikai szakértő.  

Egyes értesülések szerint családi tragédia történt: egy nőt akart megölni a férfi, aki rálőtt a megtámadott segítségére sietőkre is. A holland rendőrség azonban terrorcselekmény után nyomoz. A múlt héten az új-zélandi Christchurchben egy mecsetben egy ausztrál férfi 50 embert agyonlőtt és több, mint 40-et megsebesített. A terrortámadás után az Iszlám állam bosszúra szólította fel a muszlimokat szerte a világban. Gökmen Tanist egyszer már letartóztatták, egyes hírek azért mert kapcsolatban állt az iszlamistákkal, de ezt a holland rendőrség nem erősítette meg.

Ugyancsak nem erősítették meg azt az információt, hogy a tettes korábban az oroszországi Csecsenföldre utazott a dzsahidisták oldalán harcolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!