2020. április 9.,
csütörtök, Erhard napja

Elfertőződhetnek a sebek a pokoli hőségben

2012. július 10., kedd 14:28, frissítve: kedd 15:51

A hőség miatt műtéteket kell elhalasztani a siófoki kórházban, mert nem tudják hűteni a kórtermeket, és a 30 fokos szobákban elfertőződhetnek a sebek. A szolgáltató egyik napról a másikra megduplázta a hűtésért kért díjat, amit a kórház nem tud kifizetni.

Nem tudnak mást tenni a szülők a siófoki kórház gyermekosztályán, mint hogy az ajtón keresztül szellőztetnek. Fülledt melegben, 30 fokban várják a kicsik, hogy hazamehessenek.

„Úgy néz ki, hogy csütörtökig maradunk, és azonkívül, hogy néha kinyitjuk az ajtót vagy becsukom az ablakot, hogy ne jöjjön be kintről a nagy hőség, mást nem tudunk tenni” – mondta a Hír TV-nek egy aggódó anya. A belgyógyászaton is tárva-nyitva vannak az ajtók, ablakok. Az sem segít, ha a redőnyt lehúzzák.

A szolgáltató egyik napról a másikra duplájára emelte a hűtés árát, 6–700 ezer forintot kérnek egy napra. A megemelt összeget a kórház nem tudja kifizetni, ezért kénytelenek voltak előszedni a ventilátorokat és beindítani a régi klímarendszert. A fontosabb részlegekben így tudnak hűteni, de a kórtermekben lévő forróság miatt a friss sebek nem tudnak gyógyulni, bizonyos műtéteket ezért el kellett halasztani.

„Nyilván a sürgős eseteket nem tudjuk átütemezni, a kiemelten fontos műtétek nem maradnak el. A betegeket ilyen körülmények között is ellátjuk” – közölte a siófoki kórház főigazgatója, Varga Ferenc.

Bár kedden néhány fokkal csökkent a hőmérséklet, hét végéig még marad a 30 fokos hőség. A kánikulának jövő héten lesz vége.

Forrás: Hír TV