2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Elfertőződhetnek a sebek a pokoli hőségben

A hőség miatt műtéteket kell elhalasztani a siófoki kórházban, mert nem tudják hűteni a kórtermeket, és a 30 fokos szobákban elfertőződhetnek a sebek. A szolgáltató egyik napról a másikra megduplázta a hűtésért kért díjat, amit a kórház nem tud kifizetni.

Nem tudnak mást tenni a szülők a siófoki kórház gyermekosztályán, mint hogy az ajtón keresztül szellőztetnek. Fülledt melegben, 30 fokban várják a kicsik, hogy hazamehessenek.

„Úgy néz ki, hogy csütörtökig maradunk, és azonkívül, hogy néha kinyitjuk az ajtót vagy becsukom az ablakot, hogy ne jöjjön be kintről a nagy hőség, mást nem tudunk tenni” – mondta a Hír TV-nek egy aggódó anya. A belgyógyászaton is tárva-nyitva vannak az ajtók, ablakok. Az sem segít, ha a redőnyt lehúzzák.

A szolgáltató egyik napról a másikra duplájára emelte a hűtés árát, 6–700 ezer forintot kérnek egy napra. A megemelt összeget a kórház nem tudja kifizetni, ezért kénytelenek voltak előszedni a ventilátorokat és beindítani a régi klímarendszert. A fontosabb részlegekben így tudnak hűteni, de a kórtermekben lévő forróság miatt a friss sebek nem tudnak gyógyulni, bizonyos műtéteket ezért el kellett halasztani.

„Nyilván a sürgős eseteket nem tudjuk átütemezni, a kiemelten fontos műtétek nem maradnak el. A betegeket ilyen körülmények között is ellátjuk” – közölte a siófoki kórház főigazgatója, Varga Ferenc.

Bár kedden néhány fokkal csökkent a hőmérséklet, hét végéig még marad a 30 fokos hőség. A kánikulának jövő héten lesz vége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!