2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Életfogytiglant kaptak a porcsalmai családirtók

Három vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék a porcsalmai gyilkosság ügyében. 2010 márciusában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen egy alvó családra támadt rá egy másik família: a családfőt megölték, két másik embert pedig megsebesítettek. A vádirat szerint különös kegyetlenséggel, rendkívüli embertelenséggel követték el a bűncselekményt.

Az aznap kapott segélyből vásárolt alkoholt fogyasztották a vádlottak, amikor a családfő kitalálta, hogy öljék meg haragosát. Azért akarta meggyilkolni a férfit, mert korábban állítólag megverte. Megélesítették a baltákat, a késeket és az ásókat, s éjszaka rátámadtak az alvó családra. „A lakásba bejutva mindannyian aktívan részt vettek a sértettek bántalmazásában. Mindez tervszerű, céltudatos magatartást igazol, amelynek kiindulópontja a sértettek megölésére irányuló szándék volt” – nyilatkozta Bodnár Zsolt nyíregyházi törvényszéki bíró.

A gyilkosságban hatan vettek részt: az elsőrendű vádlott férfi mellett a felesége, három gyereke és az asszony testvére. Az egész családdal végezni akartak: a 13 éves kislányt mellbe szúrták, az anyjára baltával támadtak, a 34 éves családfőt együtt verték agyon. A legkisebb gyerek elbújt: ő sokkot kapott.

Első fokon a Nyíregyházi Törvényszék az első-, másod- és harmadrendű vádlottat életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte. A családfő legkorábban 40, felesége 35, sógora pedig 30 év múlva szabadulhat. A másik három elkövető 15, 10 és 5 évet kapott, amit fiatalkorúak börtönében kell letölteniük, mert még nem voltak 18 évesek a bűncselekmény elkövetésekor. Az ítélethirdetés után azokra is bilincs került, akik eddig szabadlábon védekezhettek; volt, aki elsírta magát a tárgyalóteremben.

A döntés szerint a bűnügyi költséget, 1,6 millió forintot is együtt kell megfizetniük. Az ítélet nem jogerős: a vádlottak enyhítésért és felmentésért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!