2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:45

Belföld

Éles lőszerek után kutattak a tűzszerész búvárok

Második világháborús éles lőszerek után kutattak a Drávában. A tűzszerész búvárok kézzel tapogatva keresték a gránátokat és az aknákat, amelyek veszélyt jelenthetnek a fürdőzőkre is.

Hat méter mélyre merültek a tűzszerész búvárok, hogy elérjék a Dráva medrét. A 25 centiméter látótávolságú vízben éles lőszerek után kutattak kézzel. A tűzszerészek egy héten keresztül dolgoztak a partszakasz megtisztításán.

„Ezek a lőszerek, gránátok veszélyt jelentenek a mögöttem álló hídra vagy a kotrás alkalmával a kotróhajóra és a személyzetére, a szabad strandon a fürdőzőkre, illetve ha ezeket a lőszereket a víz elsodorja, ezeket a gránátokat, még messzebb, másokra is” – mondta Martin László tűzszerész búvár.

A Dráva egyik partszakaszát 2011 óta folyamatosan tisztítják, de még most is találnak ide sodródott lőszereket. A lőszerek többsége még a második világháború végén kerülhetett a vízbe, amikor egy konvojt támadást ért. „A közelben egy fahíd állt a Dráván átívelve, és ezen egy lőszerszállító konvoj haladt át, amit támadás ért, a konvojban levő autó, autók felrobbantak és erről a szállítmány beesett a vízbe” – mondta Kürti Dezső, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred alezredese.

Az egyhetes merülést a jövő heti közös magyar–horvát katasztrófavédelmi gyakorlat miatt tartották a barcsi szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!