2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Elérte a baloldalt az Amnesty-vezér családtagjának számlagyárbotránya

A szivárványkoalíció pártjai meg sem próbálták megcáfolni Szaniszló Sándor DK-s polgármester kijelentéseit, amelyekkel arra utalt, hogy szoros összefüggés lehet a Vig Mór-féle számlagyár és a guruló dollárok ügye között – számolt be róla az Origó.

  • Elérte a baloldalt az Amnesty-vezér családtagjának számlagyárbotránya

Számos kérdést vet fel a baloldali pártok érintettségével kapcsolatban Szaniszló Sándor azon kijelentése, hogy a Vig Mór-féle számlagyárnak köze lehet a külföldi kampányfinanszírozási botrányhoz – írja az Origó. Emlékezetes: a XVIII. kerület DK-s polgármestere sokat sejtető választ adott a Magyar Nemzet kérdésére, amikor a szerdai Fővárosi Közgyűlés előtt arról kérdezték, hogy mi a véleménye a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által őrizetbe vett, majd később letartóztatott Vig Mór ügyéről.

A Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek

– fogalmazott Szaniszló. Mikor a meglepett újságíró visszakérdezett, a DK-s politikus a „minden mindennel összefügg” fordulattal megerősítette, hogy valóban van tudomása valamilyen összefüggésről a számlagyár és a külföldi kampányfinanszírozás között. 

Baloldali szálak

Szaniszló Sándor kijelentései kapcsán a Magyar Nemzet e-mailben megkereste a szivárványkoalíció összes pártjának – a DK mellett a Momentumnak, a Jobbiknak, az LMP-nek, az MSZP-nek és a Párbeszédnek – a sajtóosztályát, ám eddig sehonnan nem érkezett válasz és kommünikét sem adtak ki. Egyebek mellett arról érdeklődtek, hogy egyetértenek-e Szaniszló állításaival, s hogy milyen információk vannak a birtokukban a számlagyár, valamint a guruló dollárok összefonódásáról. 

Az ügy meglehetősen nagy visszhangot keltett, hiszen a gyanúsított Vig Mórnál, az Amnesty International Magyarországot vezető Vig Dávid testvérénél több száz millió forint értékben találtak fiktív számlákat egy minapi rajtaütés során. Ráadásul a botránynak folyamatosan, napi szinten bomlanak ki olyan új szálai, amelyek a baloldali politika világába vezetnek.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Minden idők legnagyobb olimpiai csapata utazhat Párizsba + videó

Minden idők legnagyobb olimpiai csapata utazhat Párizsba + videó

Jelen állás szerint 175-190 között számítunk a magyar csapat létszámára - ezt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondta a testület tavaszi közgyűlésén. Ez azt jelentheti, hogy az elmúlt húsz év legnagyobb létszámú olimpiai csapata lehet ott Párizsban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!