2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Belföld

„Elegünk van a pedofilmosdató kormányzásból” – nem kicsit töltötték meg politikával a „politikamentes” civil tüntetést + videó

Számos baloldali politikus érezte úgy, hogy muszáj képviseltetnie magát a YouTube-influenszerek által szervezett péntek esti demonstráción - hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

  • „Elegünk van a pedofilmosdató kormányzásból” – nem kicsit töltötték meg politikával a „politikamentes” civil tüntetést + videó

A lap beszámolója szerint baloldali politikusok egész hada képviseltette magát a megmozduláson, és erről többségük büszkén posztolt is a közösségi médiában. 

A tüntetésen – amelyen többször is felhangzott a „Mocskos Fidesz” rigmus – nem meglepő módon ott volt Karácsony Gergely főpolgármester és Márki Zay-Péter, a baloldal legutóbbi, sikertelen miniszterelnök jelöltje, sőt, a tüntetés után a Lendvay utcai Fidesz-székháznál előszeretettel adtak interjúkat. Az épületet egy kisebb tömeg pénteken is meg akarta rohamozni.

Videó arról, hogy a „politikamentes” tüntetésen zúgott az „Orbán, takarodj!”

A tüntetők között ott volt Karácsony egyik elődje, az SZDSZ-es Demszky Gábor, és a független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, de nem maradhattak el a többi, civil tüntetésekre azonnal ráröppenő baloldali politikusok, mint a főpolgármester párttársa, Szabó Tímea és Jámbor András. Szabó élőben is bejelentkezett a Hősök teréről, aki szerint az országnak elege van a fertőből, amit az elmúlt években a Fidesztől látni. Az ellenzéki politikus videójában arról beszélt, hogy elegük van az általa pedofilmosdatónak nevezett kormányzásból. 

Nem hagyta ki az eseményt a Belváros-Lipótvárosban polgármesteri pozícióért induló Juhász Péter és természetesen a DK árnyékkormányfője, Dobrev Klára sem. 

Ott volt a Hősök terén az épp a múlt héten a 2022 decemberi, kormányellenes tüntetések miatt felfüggesztett börtönre ítélt momentumos Fekete-Győr András is, ahogy a párt élén megbukó Gelencsér Ferenc, a szocialista Kunhalmi Ágnes és Harangozó Tamás, valamint a jobbikos Brenner Koloman is.

Részt vett a demonstráción Baranyi Krisztina, a IX. kerület balliberális polgármestere és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is.

Fotó: Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek ügyvezető társelnöke

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!