2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Elégedetlenek az ellenzéki pártok

Elégedetlenek a baloldali pártok Borkai Zsolt Fideszből való távozásával. Az ellenzéki politikusok a győri polgármester azonnali lemondását követelik és új előrehozott választást szeretnének a dunántúli nagyvárosban. A kispesti korrupciós botrány kapcsán azonban megengedőbbek.

  • Elégedetlenek az ellenzéki pártok

9 nappal a választások előtt kezdett el, Győr polgármesteréről kompromittáló képeket és videókat közzétenni az ördög ügyvédje nevű blog. Borkai Zsolt ezeken a felvételeken egy hajón nők társaságában látható. A Blog és a hozzá tartozó facebook oldal korrupcióval és kábítószer fogyasztással is megvádolta Borkait, ezekről azonban azóta sem tett közzé bizonyítékokat.

Borkai Zsolt vasárnap, a botrány ellenére 641 szavazattal megnyerte a választást.

A győriek a botrány ismeretében választották újra Borkai Zsoltot, de a pártnak lépnie kellett az ügyben. Ezt mondta a kormányszóvivő "Magyarország élőben" című műsorunkban. Hollik István megerősítette Orbán Viktor kérésére felrendelték Borkait a Fidesz Lendvay utcai szákházába.

"Azt nem lehet mondani, hogy a győriek nem voltak minden információ birtokában, így tehát nem tehetünk mást, mint a győri választópolgárok véleményét tiszteletben tartjuk. De nyilvánvalóan, hogy a Fidesz-KDNP morális integritása megmaradjon, ezért természetesen ahogy a pártelnök úr ígérte is miniszterelnök úr lépni kellett."

- mondta Hollik István, kormányszóvivő.

Elfogadhatatlan az, amit Borkai Zsolt tett – ezt pedig a Fidesz alelnöke mondta. Kósa Lajos szerint a sajtóban megjelent lejárató cikkek nagy része túlzás, a nyilvánosságra került videofelvételek miatt azonban Borkai Zsoltnak vállalnia kell a felelősséget.

Kedden rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Borkai Zsolt, hogy távozik a Fideszből, de nem mond le - független polgármesterként irányítja a jövőben Győrt. Borkai a vele történteket botlásnak nevezte, de azt mondta, hogy a választási eredmények után nem akarja cserben hagyni a várost.

„Két fontos döntést hoztam a tegnapi napon. Az egyik nagyon nagyon fontos döntés az az, hogy a velem kapcsolatos történések, úgy gondolom, hogy nem kell, hogy morális hátrányt hozzon a Fidesz magyar polgári szövetségnek, ezért az elkövetkezendő időszakban kilépve a Fideszből, független polgármesterként fogom folytatni a tevékenységemet."

- jegyezte meg Borkai Zsolt, Győr független polgármestere.

Közben a győri ellenzék a szavazatok újraszámolását kezdeményezte. Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke elmondta: kicsi volt a szavazatkülönbség közte és Borkai között emellett pedig 1400 érvénytelen voksot adtak le.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péter: Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját

Magyar Péter: Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját

Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját - jelentette ki Magyar Péter jogász kedd reggel az ATV Start című műsorában arra a kérdésre reagálva, hogy valaha is fordult-e tettlegességbe a családi vita közte és egykori neje, Varga Judit volt igazságügyi miniszter között.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer vlog - A III. világháború küszöbén

Bayer vlog - A III. világháború küszöbén

Macron elnök bejelentette, hogy igenis szükség van arra, hogy NATO-csapatok harcoljanak Ukrajnában az oroszok ellen. Azt is közölte Macron elnök úr, hogy igenis lesznek francia csapatok Ukrajnában, hiszen ő az elnök és azt majd ő fogja eldönteni, miképpen azt is közölte, hogy Franciaországnak is vannak atomfegyverei, úgyhogy jó lesz vigyázni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!