2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Elbontották az egri óriáskereket

Lebontották Eger legújabb látványosságát az óriáskereket. A város Jobbikos polgármestere azt állítja, hogy ők megpróbáltak az üzemeltetővel megegyezni, de AZ inkább elbontotta az építményt. Az attrakciót kezdeményező cég vezetője szerint megpróbáltak megegyezni a városvezetővel, de zárt ajtókba ütköztek.

  • Elbontották az egri óriáskereket

Már csak a talapzata látszik annak az óriáskeréknek, amelyet az adventi időszakra állítottak fel az egri Gárdonyi téren. A látványosság a látogatók kedvence lett, sokan fotózták és videózták.

Eger Jobbikos polgármestere szerint döntés született arról, hogy meghosszabbítják a céggel a szerződést azonban ez nem történt meg. Mirkóczki Ádám ezért a tulajdonosokat okolja.

Egyetlen egy dolog merült fel bennünk, hogy adott esetben nézhetünk más, talán jobb helyszínt is, ahol nem mondjuk egy épületnek a homlokzatát látják félútig a kerékre csücsülők, de lényegében ebben nem született semmilyen döntés. Abban az egyben igen, hogy május 31-ig meghosszabbítják, vagy meghosszabbítjuk velük, hát ez nem történt meg. Azért nem történt meg, mert minden bizonnyal a kerék tulajdonosai úgy döntöttek, hogy most elviszik Egerből ezt az attrakciót

- mondta Mirkóczi Ádám, Eger polgármestere. 

Az óriáskerék felállítását a Média Eger KultúrMA csoportja kezdeményezte. A cég azóta elbocsátott ügyvezetője szerint az üzemeltetők hosszabb távra terveztek.

A cég természetesen a választások után is fölvette volna a kapcsolatot az önkormányzattal, ha ott lett volna erre fogadókészség. De tudomásom szerint hiába keresték az önkormányzatnál az illetékeseket, sőt egészen Mirkóczki Ádám asszisztenséig eljutottak azzal, hogy hosszabbítsák-e meg ezt a szerződést, hiszen más városban viszont nagyon sok szeretettel várják ezt a kereket. Mindig kitérő válaszokat kaptak, ezért hát kénytelenek voltak feladni, és így a mai nappal lebontották ezt a kereket, és elvonultak máshová

- fogalmazott a Média Eger volt ügyvezetője, Gay Krisztina. 

A 30 méter magas, 80 személyes óriáskereket alig két nap alatt bontották el. Információink szerint a szerkezetet Szolnokra szállították.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!