2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Éjfél után 8 perccel érkezett az ország idei első babája

Éjfél után 8 perccel, Miskolcon született idén az ország első babája. 2019-ben a fővárosban és vidéken is lány volt az első újszülött.

  •  Éjfél után 8 perccel érkezett az ország idei első babája

A Miskolcon született kislány 47 centiméterrel és 2350 grammal jött világra. A kislány a Vanda nevet kapta. A fővárosban, a budapesti Honvédkórházban 2 óra 55 perckor született az első gyermek. A kislány – aki a Vilma nevet kapta – 54 centiméterrel és 3870 grammal jött világra. Az ország és a főváros első babája is édesanyja első gyermekeként született.

Világszerte egyébként az UNICEF becslése szerint 395 ezer gyerek születik újév napján – többségük Indiában és Kínában jön a világra.

Az első budapesti újszülöttet és édesanyját a Honvédkórházban hagyományosan az Állami Operaház főigazgatója köszöntötte. Ókovács Szilveszter adta át nekik azt a különleges zenei CD-t, amely a gyerekek zenei nevelését szolgálja. A 2019-es lemez az opera zenekarának egy nyári koncertfelvételét tartalmazza olyan magyar szerzők műveivel, mint Bartók Béla, Kodály Zoltán és Erkel Ferenc.

„Ezt a lemezt megkapja minden '"19-ben született magyarországi újszülött, sőt igyekszünk, hogy a konzulátuson keresztül a külhoni magyarok is eljussanak ehhez a lemezhez. Úgyhogy innen is gratulálunk az édesanyának, és persze minden '19-ben születendő kisbabának és az szüleiknek, családjuknak. Hallgassák ezt a lemezt is, de legyen leginkább sok örömük a gyermekükben” – emelte ki Ókovács Szilveszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!