2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Belföld

Éjfél után 8 perccel érkezett az ország idei első babája

Éjfél után 8 perccel, Miskolcon született idén az ország első babája. 2019-ben a fővárosban és vidéken is lány volt az első újszülött.

  •  Éjfél után 8 perccel érkezett az ország idei első babája

A Miskolcon született kislány 47 centiméterrel és 2350 grammal jött világra. A kislány a Vanda nevet kapta. A fővárosban, a budapesti Honvédkórházban 2 óra 55 perckor született az első gyermek. A kislány – aki a Vilma nevet kapta – 54 centiméterrel és 3870 grammal jött világra. Az ország és a főváros első babája is édesanyja első gyermekeként született.

Világszerte egyébként az UNICEF becslése szerint 395 ezer gyerek születik újév napján – többségük Indiában és Kínában jön a világra.

Az első budapesti újszülöttet és édesanyját a Honvédkórházban hagyományosan az Állami Operaház főigazgatója köszöntötte. Ókovács Szilveszter adta át nekik azt a különleges zenei CD-t, amely a gyerekek zenei nevelését szolgálja. A 2019-es lemez az opera zenekarának egy nyári koncertfelvételét tartalmazza olyan magyar szerzők műveivel, mint Bartók Béla, Kodály Zoltán és Erkel Ferenc.

„Ezt a lemezt megkapja minden '"19-ben született magyarországi újszülött, sőt igyekszünk, hogy a konzulátuson keresztül a külhoni magyarok is eljussanak ehhez a lemezhez. Úgyhogy innen is gratulálunk az édesanyának, és persze minden '19-ben születendő kisbabának és az szüleiknek, családjuknak. Hallgassák ezt a lemezt is, de legyen leginkább sok örömük a gyermekükben” – emelte ki Ókovács Szilveszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!