2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Együttműködési megállapodást írt alá a fenntartható erdőgazdálkodásról a magyar és a szlovén agrárminiszter

A fenntartható erdőgazdálkodásról írt alá megállapodást és az EU közös agrárpolitikájáról tárgyalt Nagy István agrárminiszter és Aleksandra Pivec szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezésügyi miniszter, a találkozón a politikusok egyetértettek abban, hogy közösen kell fellépni a primőr termékek és a piacvédelem területén az Európai Unióban (EU) - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.

  • Együttműködési megállapodást írt alá a fenntartható erdőgazdálkodásról a magyar és a szlovén agrárminiszter

A közlemény szerint a két miniszter a koronavírus-járvány agráriumra gyakorolt hatásairól is egyeztetett a csütörtöki budapesti találkozón.

A megbeszélésen a felek kölcsönös segítségnyújtásról biztosították egymást. A magyar miniszter hangsúlyozta, hogy hasonló nehézséggel kellett mind a két nemzetnek megküzdenie, a járvány a vendéglátóipari, turisztikai szektort valamint a szőlő- és borágazatot is érintette.

Az agrárminiszter felhívta kollégája figyelmét a magyarországi fásítási programokra, amely válasz az éghajlatváltozás jelentette kihívásokra is. Magyarország célul tűzte ki, hogy 27 százalékra növeli erdővel borított területeinek arányát.

Nagy István ebben a munkában számít a szlovén szakemberek szakmai tapasztalataira is, éppen ezért fontosnak nevezte, hogy a két ország erdészetei között még szorosabb legyen a kapcsolat.

Kifejtette: Magyarország az EU erdészeti stratégiájának kidolgozásában is szeretne együttműködni délnyugati szomszédjával.

A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy az európai közös agrárpolitikával összefüggésben két átmeneti évre van szükség. A megbeszélés résztvevői a primőr termékekre és a piacvédelemre is felhívták a figyelmet, amelyet szerintük az unióban közösen hatékonyabban lehet képviselni. Az egyeztetésen a beporzók védelmének fontosságáról és az uniós mézpiac helyzetéről is tárgyaltak - írta az AM.

Fotó: Fekete István

MTI/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!