2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Egyre többen szegik meg a maszkviselés szabályait

Hír TV

2020. november 18., szerda 17:03

Egyre többen szegik meg a maszkviselés szabályait - hangzott el az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.

Pedig a járvány dinamikusan, intenzíven terjed. A legtöbb fertőzött Budapest és Pest megye után az osztrák határnál van - mondta az országos tisztifőorvos.

Előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést tartott Orbán Viktor az ötödik kerületi rendőrkapitányságon ma reggel - erről közösségi oldalán számolt be. Paál Péter György kapitányságvezető elmondta: az elmúlt éjszaka több mint 100 főt ellenőriztek a rendőrök, közülük több mint tízen sértették meg a kijárási tilalmat és a maszkhasználat szabályait.

Egyre többen szegik meg a maszkviselés szabályait - ezt már az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese közölte.

Kiss Róbert elmondta: kedden 8 eseteben rendeltek el létesítmény bezárást, ezek között van egy olyan edzőterem is, ahol három napos bezárás után újabb intézkedésre volt szükség.

Az osztrák határnál van a legtöbb fertőzött Budapest és Pest megye után. A nyugati megyékben Győr-Moson-Sopron és Vas megyében jelentősen nőtt a megbetegedések száma - jelentette be az országos tiszti főorvos. Müller Cecília kiemelte: a gyógyítás sikeres, de a szabályokat továbbra is fegyelmezetten be kell tartani.

A járvány rendkívül dinamikusan, intenzíven terjed, ezért fontos járványgörbe ellaposítása - tette hozzá Müller Cecília.

Hír TV