2024. 05. 31. Péntek Angéla, Petronella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Egyre többen keresik a szájmaszkokat és a kézfertőtlenítő szereket is

Egyre nagyobb a kereslet az orvosi szájmaszkok iránt. A patikák egy részében már több napja hiánycikk. A szakemberek arra hívták fel a figyelmet: aki influenza-szerű tüneteket észlel, ne menjen közösségbe, és jelezze a háziorvosának.

  • Egyre többen keresik a szájmaszkokat és a kézfertőtlenítő szereket is

Az orvosi szájmaszkokat mutatják ebben a budai gyógyszertárban. Itt jelenleg háromféle kapható, a legtöbben az egyszer-használatos fajtát keresik. Bár az influenza-szezonban mindig megnő a szájmaszkok iránt a kereslet, a koronavírusról megjelent hírek hatására ez még inkább megugrott.

De az elmúlt hetekben volt olyan időszak, amikor egyik sem volt elérhető a vásárlók számára. A maszkok mellett sokan keresik a kézfertőtlenítő-szereket is. A szakemberek szerint ezek használta is javasolt.

A háziorvos arra figyelmeztetett: aki influenza-szerű tüneteket észlel, ne menjen közösségbe, és jelezze a háziorvosának.

Az influenzához hasonlóan, a koronavírus-fertőzés is elsősorban az idősebb, egyéb betegségben szenvedő személyekre veszélyes - mondta el híradónknak a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa. Szlávik János hozzátette: aki olasz területről érkezik hazánkban, nem jelenti azt, hogy ő is megfertőződött.

A koronavírus-járvány hatással van a gazdaságra is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azonban arra vonatkozóan még nem tett közzé felhívást, milyen óvintézkedéseket kell tenni azoknál a cégeknél, ahol külföldi munkavállalók dolgoznak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!