2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Egyre több pénzt tart állampapírban a DK gazdasági árnyékminisztere + videó

Egyre több pénzt tart állampapírban a DK gazdasági árnyékminisztere, annak ellenére, hogy Gyurcsány Ferenc és felesége többször államcsődről, illetve összeomlásról beszélt. Dávid Ferenc bevallásából az is kiderült, hogy vagyona gyarapodott és nem egy ingatlan van a nevén.

  • Egyre több pénzt tart állampapírban a DK gazdasági árnyékminisztere + videó

"A helyzet minden egyes nappal súlyosabb lesz. Amit most látunk, az az összeomlás kezdete." - Összeomlást jósolt Dobrev Klára első árnyék-miniszterelnöki beszédében még 2022-ben. Gyurcsány Ferenc felesége akkor arról beszélt, hogy az ország válságban van.

"Az, ami ma Magyarországon van, a megélhetési válság legfőbb okozója maga Orbán Viktor. És amíg Orbán Viktor marad, addig a válság is maradni fog." - mondta Dobrev Klára.

Ennél tovább ment a DK elnöke: pár nappal később államcsőddel riogatott parlamenti felszólalásában.

"Azt jelenti, hogy amikor elérjük ezt a szintet, akkor Magyarország technikai értelemben államcsődben van. Ehhez közelítünk. Elvettek önök egy évtizedet tőlünk a semmiért. Rongy emberek és rongy kormány.” - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Úgy tűnik azonban a párt gazdasági szakértője és árnyékminisztere nem hallgatott a DK vezetőire. Dávid Ferenc legfrissebb vagyonnyilatkozatából ugyanis az derült ki, hogy tavaly több mint 20 millióról csaknem 35 millió forintra növelte az állampapírban elhelyezett pénzállományát. Ráadásul a DK politikusa már nemcsak bónusz magyar állampapírba, hanem már prémium magyar állampapírba is fektetett. 

Pedig a DK-s politikus az év elején is a kormány gazdasági döntéseit bírálta az ATV-ben.

"Bármit mond be, soha nem jön be, Lehet látni, hogy bármit mondanak, bármilyen számot mondanak, és ezt gondolja nem csak a gazdasági növekedésre. és akkor kanyarodjunk át a másik tragikus részre, a költségvetésre." - mondta Dávid Ferenc, a DK gazdasági árnyékminisztere.

A politikus vagyonnyilatkozata szerint több ingatlannak is tulajdonosa, és részvényei is vannak.

De nemcsak Dávid Ferencnek, hanem a DK elnökének is gyarapodott a vagyona: ez az a Bimbó úton található luxusingatlan, amely már szerepel Gyurcsány Ferenc legújabb vagyonnyilatkozatában. A Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Rózsadomb Villapark ingatlanban szerzett tulajdonjogot, ráadásul az ingatlannyilvántartás adatai szerint a lakásvásárláshoz egyelőre a Szemlőhegyi úton található Apró-villától sem kellett a két politikusnak megválnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!