2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Egyre több az új autó

Tavaly 136 ezret helyeztek forgalomba, ami 17 százalékkal több mint az előző évben volt.

  • Egyre több az új autó

A gépjárműimportőrök idén még nagyobb növekedésre számítanak. A híradóknak nyilatkozó kereskedő szerint a magyar vásárlóknak az ár a legfontosabb, a dízelautók körüli botrányok óta pedig még mindig kevesebbet adnak el belőlük, valamint megjelentek az első elektromos autók is a használtautó-kereskedésekben. Annak pedig aki a kocsik közül válogat, a januártól elérhető közhiteles gépjárműadat lekérdező oldal is segíthet.

Használt autók sorakoznak egymás mellett ebben a budai kereskedésben. Itt minden nap hoznak és visznek néhány kocsit. Krisztián december végén nézett ki egy kicsi, olcsó benzinest, de mára elvitték előle. Ő most vesz először autót.

Szempontjaim hogy jó állapotban legyen, olyan 10-13 éves, kis fogyasztású, alacsony fenntarthatóságú–véli Reményi Krisztián.

Sok vevő keres ilyen szempontok alapján, a többség ma már először a világhálón tájékozódik a kínálatról. A híradónk által felkeresett kereskedés vezetője azt mondja, a magyar vásárlóknak az ár a legfontosabb. A dízelautók iránti kereslet a velük kapcsolatos botrányok és ellenkampány miatt – a modern és tisztább dízelek ellenére - érezhetően visszaesett.

Ez a dízelbotrány ami begyűrűzött pár éve, ennek érezzük a hatását. Nem annyira mint amennyire új autónál, mert ott már 50% felett van a benzinesek eladása darabszámban. Picit puhatolóznak meg félnek az ügyfelek, ez nem azt jelenti hogy a magyarok nem vesznek dízelt, sok ellenpélda van, de lehet érezni a hatását.– mondja Juni Roland, a Csonti Car Kft értékesítési vezetője. 

Ezen a weboldalon bárki utánajárhat egy-egy autó előéletének, így pár kattintással sok minden kiderülhet a kinézett járműről. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete szerint a közhiteles gépjárműadat lekérdező nemcsak a vásárlóknak hasznos, hanem a gazdaságot is tisztíthatja.

Azért, mert hogyha ebbe a rendszerbe majd a szervizek is töltenek fel adatokat – nyilván a bejegyzett, regisztrált szervizek tölthetnek be – tehát aki feketén javít, az nem lesz föltöltve, az az autó összetört vagy rossz állapotban marad a rendszerben. Ami nem hiszem hogy vonzó a vevő számára – hallottuk Erdélyi Pétertől, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete elnökétől. Az egyesület szerint Magyarországon virágzik a fekete autóalkatrészpiac, ami a 600 milliárdos éves forgalom felét is elérheti, ez pedig több tízmilliárdos adókiesést jelent.

A 2018-as statisztikák szerint egyre több új személyautót helyeznek üzembe Magyarországon, tavaly ez a szám elérte a 136 ezret. Ebből 1300 volt elektromos hajtású. A hazai autópark átlagéletkora 14 év, ez 3 évvel magasabb, mint az uniós átlag.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!