2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Egyre élesebb a belharc az MSZP és a Jobbik képviselői között az összefogás miatt

Bár a Jobbik az vallja, hogy már néppártosodott és szakított korábbi radikális szélső jobboldali múltjával, ennek ellenére egyre több szocialista képviselőt zavar, hogy a két párt összeállt az őszi önkormányzati választásokon. A Mi Hazánk Mozgalom szerint viszont a Jobbik mára már egy baloldali párt lett.

  • Egyre élesebb a belharc az MSZP és a Jobbik képviselői között az összefogás miatt

Egyre több helyen feszülnek egymásnak az ellenzéki képviselők az MSZP és a Jobbik összefogása miatt. Legutóbb Kaposváron jelentette be az MSZP-s Szöllősi Istvánné, hogy azért nem a pártja színeiben indul lépviselőként az őszi választáson, mert nem akar ölelkezni a Jobbikkal. Döntéséért kizárással fenyegette meg a megyei szocialista párt vezetője.

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a szocialisták a nemzetiségi tagozatának alelnöke, hogy kilép az újpesti MSZP-ből, mivel számára elfogadhatatlan, hogy a párt együttműködik a szélsőjobboldallal. Csóka János Pál egyenesen politikai bűnnek nevezte azt, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén a Jobbiknak ígérték oda az alpolgármesteri posztot.

Bangóné szerint ezzel a lépéssel korábbi párttársai és a nemzetiségi tagozat is bomlasztják az összefogást.

De nem csak az MSZP-ben, a Jobbikban is feszültséget okoz a szövetség. Hajdúszoboszlón a helyi szervezet fordított hátat az összefogásnak. A jobbikos képviselők szerint a városnak nem ez az érdeke. A Jobbik frakcióvezetője megerősítette, hogy a helyi kritika ellenére ők továbbra is az ellenzék közös jelöltjét Holoda Attilát támogatják.

A Mi Hazánk mozgalom szerint az ellenzéki összefogás azt bizonyítja, hogy a Jobbik mára egy baloldali párt lett.

Közben az Origó írt arról, hogy Elképesztő mutyizásba kezdett a Jobbik és az MSZP Kispesten. A portál szerint a helyi fideszes polgármesterjelölt, Dódity Gabriella a Facebook-oldalán tette közzé azokat a dokumentumokat, amely szerint Dobó József - aki jelenleg is a Jobbik szakértőjeként dolgozik Kispesten, korábban pedig képviselőjelölt is volt a párt színeiben - 15 és fél millióért kapott lakást a szocialista vezetéstől, amit most több mint 28 millió forinttért árul.

Bár az Origó szerint az adásvételi szerződést maga Gajda Péter polgármester szignálta, ám most úgy nyilatkozott, hogy nem tud arról, hogy jobbikos szakértő kapott-e lakást, a konkrét esetet pedig nem ismeri.

A kispesti Fideszes polgármesterjelölt az esettel kapcsolatban írásban intézett kérdéseket a jegyzőhöz. Erre azonban még választ nem kapott.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

A Pride-ra mindig úgy tekintettem, mint a remény diadalára a kilátástalanság felett, a szeretet diadalára a gyűlölettel szemben, az igazság diadalára a kirekesztés ellenében. A Pride elfogadás, öröm és tánc – olvasható Donáth Anna Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!