2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Egyoldalúan tárgyalja a Magyar Nemzet G-nap utáni történetét Pethő Tibor új könyve

Egyoldalúan értekezik a Magyar Nemzet G-nap utáni történetéről Pethő Tibor új könyvében. A szerző azt állítja, hogy az újságot 2015 előtt a kormánypárt irányította heti eligazításokkal. Arról azonban nincs információja, hogy a Jobbik szimpátiáját nyíltan vállaló Simicska Lajos minden hétfőn utasításokat adott a lap főszerkesztőjének, milyen témákkal kell foglalkozni.

  • Egyoldalúan tárgyalja a Magyar Nemzet G-nap utáni történetét Pethő Tibor új könyve

Vitatható módon és egyoldalúan tárgyalja a Magyar Nemzet című politikai napilap G-nap utáni történetét Pethő Tibor új könyve. A szerző meg sem próbálta megszólaltatni az újságnak azokat a vezetőit, akik 2015-ben Simicska Lajos pálfordulása után, lelkiismereti okokból távoztak a szerkesztőség éléről. A szerző azt állítja, hogy az újságot 2015 előtt a kormánypárt irányította heti eligazításokkal. A Hír TV arról érdeklődött, hány oldalt szentelt a szerző annak, hogy a Jobbik szimpátiáját nyíltan vállaló Simicska Lajos minden hétfőn utasításokat adott a lap főszerkesztőjének, milyen témákkal kell foglalkozni.

„Hát, őszintén szólva keveset, mert ezek az eligazítások a szerkesztőséghez nemigen jutottak el, ugyanis 2015 után, ellentétben a korábbi időszakkal, semmiféle instrukciót nem kaptunk, újságot kellett írni. Mondjuk én előtte is könnyebb helyzetben voltam, lévén a Magyar Nemzet magazinjának voltam az újságírója, tehát ott politikával mi közvetlenül, igazából közvetve sem foglalkoztunk. Tehát igazából fogalmam sincs, hogy mi történt ott. Engem a dolog abszolút nem érintett” – fogalmazott Pethő Tibor.

Azt pedig Pethő egyenesen tagadta, hogy D. Horváth Gábor főszerkesztőnek azért kellett távoznia az újságtól, mert nem volt elég jobbikos a lap szemlélete. „Nem volt eléggé jobbikos? A lap nem volt jobbikos. Itt van egy félreértés. Annyit még tegyünk hozzá, nem csak jobbikos nem volt, hanem mi, a szerkesztőségben, ha volt is ilyen kísérlet, az ellen tiltakoztunk és felléptünk ellene. Itt ülnek azok a tanúk, akik erre velem együtt erre pontosan emlékeznek” – tette hozzá a szerző.

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, a Magyar Nemzet korábbi lapszerkesztője úgy gondolja, a szerző elég egyoldalú álláspontot képvisel. „Nyugodtan levonható az a következtetés, hogy enyhén szólva nem szerencsés kisajátítani egy olyan lapnak a történetét, amelyben a szerzőn és barátain kívül mások is dolgoztak, mások is alakították ezt a történetet. Úgy vettük észre abból, ami eddig megjelent, hogy a szerző eléggé sajátosan kezeli, különösen a 2000 után történteket. Például nem láttuk benne Liszkay Gábor álláspontját, aki azért meghatározó személyisége volt ennek a történetnek” – nyilatkozta a főszerkesztő.

A szerző, Pethő Tibor, annak a Pethő Sándornak a dédunokája, aki megalapította a polgári napilapot, amelyet Simicska Lajos először letérített az alapításkor kitűzött útról, majd a számára vesztes választások után néhány nappal bezárt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!