2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Belföld

Egymásra indítják jelöltjeiket az ellenzéki pártok

Egyre több településen indítanak egymásra jelölteket az ellenzéki pártok, a 2024-es önkormányzati választásra. Bár még a hivatalos kampányidőszak nem kezdődött el, az MSZP, a Momentum és a DK is bejelentette támogatottjait.

  • Egymásra indítják jelöltjeiket az ellenzéki pártok

A tavaly áprilisi országgyűlési választást követően a vereség pillanatában szinte azonnal összeomlott az ellenzéki összefogás.

Gyurcsány Ferenc azóta többször is jelezte már: semmi szükség az összefogásra. De a momentumos Donáth Anna is az összefogás szükségtelenségéről beszélt.

Az ellenzéki pártok közötti szakadék azonban - a 2024-es önkormányzati választásra készülve - tovább mélyülhet. Sorra jelentik ugyanis be: melyik párt, kit támogat egy-egy településen vagy kerületben.

Vagyis több kerületben és városban is egymás ellen állít jelöltet a baloldal

- hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Óbudán 2019-ben az ellenzéki pártok összefogásával, MSZP-s politikusként ülhetett a polgármesteri székbe. Azóta átlépett a DK-ba, és a 2024-es önkormányzati választáson is a Gyurcsány-párt támogatja. Az MSZP azonban saját jelötlet állít vele szemben, Török Ottó személyében.

Bár Kunhalmi Ágnes szerint szükség lenne az összefogásra, bizonyos jelöltekről mégis előválasztáson döntetnének. Például Kiss László személyéről is.

De nemcsak Óbudán állítottak egymással szembe jelöltet az ellenzéki pártok. Budafok-Tétényben a Momentum és az MSZP után a Gyurcsány-párt is bejelentette új jelöltjét. Vagyis Perlai Zoltán lesz a DK, Pajin Bálint a szocialisták, Havasi Gábor pedig a Momentum jelöltje lesz, a XXII. kerületben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Technológia Történeti Élménypark

Radar - Technológia Történeti Élménypark

A retró él és virul, egy időgépben érezheti magát az, aki Fülére látogat Bacsis, azaz Orsovai Sándor kiállítására. A Fejér vármegyei településen már hagyománynak mondható a Retró Számítógép Kiállítás, amelyet idén már nyolcadik alkalommal, nyolcszáz négyzetméteren, 2 napon keresztül várta az érdeklődőket.
Radar - Jótékonysági Nőegylet

Radar - Jótékonysági Nőegylet

Első alkalommal rendezett jótékonysági futást és családi napot a Pécsi Jótékony Nőegylet. A szervezet az utóbbi években igyekszik a fiatalok felé nyitni. Több olyan akciójuk van, mely ezt célozza. Törekvésüknek köszönhetően taglétszámuk csaknem a duplájára nőtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!