2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Egymásra indítják jelöltjeiket az ellenzéki pártok

Egyre több településen indítanak egymásra jelölteket az ellenzéki pártok, a 2024-es önkormányzati választásra. Bár még a hivatalos kampányidőszak nem kezdődött el, az MSZP, a Momentum és a DK is bejelentette támogatottjait.

  • Egymásra indítják jelöltjeiket az ellenzéki pártok

A tavaly áprilisi országgyűlési választást követően a vereség pillanatában szinte azonnal összeomlott az ellenzéki összefogás.

Gyurcsány Ferenc azóta többször is jelezte már: semmi szükség az összefogásra. De a momentumos Donáth Anna is az összefogás szükségtelenségéről beszélt.

Az ellenzéki pártok közötti szakadék azonban - a 2024-es önkormányzati választásra készülve - tovább mélyülhet. Sorra jelentik ugyanis be: melyik párt, kit támogat egy-egy településen vagy kerületben.

Vagyis több kerületben és városban is egymás ellen állít jelöltet a baloldal

- hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Óbudán 2019-ben az ellenzéki pártok összefogásával, MSZP-s politikusként ülhetett a polgármesteri székbe. Azóta átlépett a DK-ba, és a 2024-es önkormányzati választáson is a Gyurcsány-párt támogatja. Az MSZP azonban saját jelötlet állít vele szemben, Török Ottó személyében.

Bár Kunhalmi Ágnes szerint szükség lenne az összefogásra, bizonyos jelöltekről mégis előválasztáson döntetnének. Például Kiss László személyéről is.

De nemcsak Óbudán állítottak egymással szembe jelöltet az ellenzéki pártok. Budafok-Tétényben a Momentum és az MSZP után a Gyurcsány-párt is bejelentette új jelöltjét. Vagyis Perlai Zoltán lesz a DK, Pajin Bálint a szocialisták, Havasi Gábor pedig a Momentum jelöltje lesz, a XXII. kerületben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!