2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Egymásnak adják a kilincset a finn kormányfőnél az ellenzékiek

Előbb Dobrev Klára, majd Karácsony Gergely és két szoci politikus jelentkezett élőben a Finn Nagykövetség épülete elől - írja a Demokrata.

  • Egymásnak adják a kilincset a finn kormányfőnél az ellenzékiek

„Pár perccel ezelőtt ért véget a találkozóm Antti Rinne-vel, Finnország miniszterelnökével. Azt kértem tőle, hogyha felfüggesztik a magyar kormány által lehívható uniós támogatásokat, akkor azokat tegyék közvetlenül megpályázhatóvá az önkormányzatok számára” – írta videója mellé Gyurcsány Ferenc felesége.

Dobrev Klára azt mondta, úgy látja, partnerre talált mindebben a finn kormányfőben.

Ezután nem sokkal jelentkeztek be a szocialisták, akik ugyanazzal a javaslattal álltak elő, mint Dobrev Klára.

Mesterházy Attila elmondta, a finn kormányfő pártja az MSZP testvérpártja.

Tóth Bertalan pártelnök azt mondta, a találkozó lényege az volt, hogy bemutassák Antti Rinne-nek Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet. Emellett az is fontos volt, hogy elmondják korszakalkotó ötletüket a finn miniszterelnöknek (ami ugyanaz, amiről Dobrev Klára is beszélt). Tóth Bertalan hozzátette, Antti Rinne sok sikert és jó egészséget kívánt Karácsonynak.

Karácsony Gergely volt az a szerencsés, aki előadhatta a Dobrev Klára által már ismertetett felvetést. Aggódott egy kicsit az európai értékekért, majd azt mondta:

„Az Európai Unió nyissa meg a forrásokat közvetlenül azok előtt a települések előtt, akik azokat a garanciákat, amelyeket az Európai Unió joggal elvár, minden tagállamtól, tudják teljesíteni. Hiszen azok a városok, amelyeket az ellenzéki polgármesterek fognak igazgatni október 13-a után, többek között Budapest is , az kiállja a jogállamiság próbáját, ezek a települések megfelelnek majd minden antikorrupciós követelményeknek. Azt gondolom, hogy miniszterelnök úr komolyan vette javaslatunkat.”

Demokrata.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!