2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

„Egyértelműen kijelenthető, hogy Botka László hazudott”

Hír TV

2018. november 24., szombat 13:13, frissítve: szombat 16:13

Botka László hazudott a Szeviéppel kötött szerződésekről, de hamar lebukott – írja az Origo.

A portál emlékeztet, hogy Botka és a szegedi városvezetés igyekezett úgy tenni, mintha nem a szegedi baloldal botránya lenne a Szeviép-ügy. A városvezető kétszer is letagadta, hogy az önkormányzat szerződést kötött volna a Szeviéppel, csakhogy a Közbeszerzési Értesítő szerint két alkalommal is megbízást adtak a botrányos céget is magában foglaló konzorciumnak, összesen több mint 9 milliárd forint értékben.

Kedden, első fokon mindhárom Szeviép-vezért szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság. Az érintettek egyfajta magánbankként kezelték a társaságot, kiszámlázták a cégből a pénzt, miközben csődbe vitték a vállalkozást. 443 családot károsítottak meg, összességében 10 milliárd forinttal.

„A nyilvánosságra került adatok alapján most már egyértelműen kijelenthető, hogy Botka László hazudott akkor, amikor a Szeviép-ügyben személyes érintettségét, illetve az önkormányzat érintettségét tagadta, a dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a Szeviép-ügy az Botka László ügye – nyilatkozta a Hír TV-nek Szabó Bálint. – Ezért pedig a károsultak részéről azt kezdeményezzük a helyi önkormányzatnál, hogy azonnal állítsanak fel önkormányzati vizsgálóbizottságot, amelynek a fő célja egyrészt kideríteni a Szeviép-ügy összes önkormányzati vonatkozását, majd ezt követően az érintett tisztségviselőkkel szemben eljárásokat indítani” – tette hozzá a Szeviép-ügy károsultjainak jogi képviselője.