2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Speciális kamerarendszer figyeli a Csepelre érkező autókat

Egyedülálló rendszámfelismerő kamerarendszert állítottak forgalomba Csepelen. Az önkormányzat önerőből, 15 és fél millió forintból vásárolta meg a hat új speciális kamerát és bekötötték az országos rendszerbe. A Belügyminisztérium államtitkára abban bízik, hogy egyre több önkormányzat követi majd a csepeli példát. Közben a szaktárca eredményt hirdetett a térfigyelő kamerarendszerek kiépítésére kiírt pályázaton, amelyből 177 településnek jutott állami forrás. A településvezetők azt remélik: az intézkedések elriasztják majd az autótolvajokat.

Hat kamera figyeli a kerületbe érkező autókat Csepelen. A Pannon Pajzs rendszer a rendszám alapján szűri ki a lopott vagy körözött gépkocsikat, de azt is, ha lejárt a jármű műszakija. Az információkat tárolják, így szín vagy rendszámtöredék alapján is visszakereshetők az adatok. A rendszer már a próbaüzem alatt több tucat gépkocsit szűrt ki. 15 millió forintba került a kiépítése, de az intézkedő rendőrökre is költött az önkormányzat.

– Egy olyan szerződést kötöttünk a csepeli rendőrkapitánysággal, amelyben ők biztosítanak pluszban hat járőrt kétszer tíz órában naponta azokon a helyeken, amelyekről megállapodtunk, és mi adjuk ezeknek a rendőröknek a fizetését illetve mi fizetjük ezt a plusz óraszámot, amit a kerületben eltöltenek. Pontosan azzal a céllal, hogy ezzel a rendszerrel is, meg a térfigyelő rendszerrel ne csak képeket lássanak, hanem valós intézkedések szülessenek a közterületeken” – közölte Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere.

A rosszabb anyagi helyzetű önkormányzatok állami segítségre számíthatnak. Két héttel ezelőtt hirdettek nyerteseket a Belügyminisztérium kameravédelmi rendszerek kiépítésről szóló pályázatán. Az 1 milliárd 600 millió forintra 177 település pályázott sikeresen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!