2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Egyedülálló családtámogatási modell, gyermekek után jár prémium

Egyedülálló családtámogatási modellt valósítanak meg a Zala megyei Zalaapátiban. Az önkormányzat 10 évvel ezelőtt indította el a babakötvény-programot. Eddig 130 család jutott anyagi támogatáshoz.

  • Egyedülálló családtámogatási modell, gyermekek után jár prémium

A több, mint 1700 lakosú Zalaapátiban 2008-ban határozott úgy az önkormányzat, hogy elindítja a Zalaapáti Ifjú Polgára programot. Eszerint a településen élő családoknak újszülöttönként 100-100 ezer forintos kötvényt különítenek el. Ehhez részletekben, születéskor, óvodás és iskolás korban juthatnak hozzá a szülők. Az érintettek idén a község jó gazdálkodásának köszönhetően – a nyugdíjprémiumok országos mintájára – gyermeknevelési hozzájárulást is kaptak.

„Reméljük, hogyha fogunk tudni megtakarítani, akkor az elkövetkezendő években is Zalaapátiban minden 18 év alatti gyermek szüleinek, gyermekek után 14-14 ezer forintot adtunk át a gyermeknevelési prémiumként, hogy a karácsony minél szebb megünnepléséhez hozzásegítsünk” – mondta Vincze Tibor, a település polgármestere.

Most mintegy 3 millió forintos ráfordítással közel 270 gyermek után fizettek prémiumot, ami nagy segítséget jelentett a helyi családoknak.

„Mi itt Zalaapátiban három gyermeket nevelünk, és nagycsaládosként természetesen minden anyagi segítség jól jön akár óvodakezdéskor, akár iskolakezdéskor és különösen így karácsony előtt. És ezen kívül azt is fontosnak érezzük, hogy ezen keresztül megbecsülést is megtapasztalunk” – mondta Menyhártné Homor Anna.

Az önkormányzat ezen kívül 50-50 ezer forinttal ismerte el öt középiskolás diák tevékenységét, akik aktívan kiveszik részüket a helyi hit- és kulturális életből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!