2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Belföld

Egy politikai polihisztor

Ülök a dugóban a körúton, és azon morfondírozok, vajon mit gondol ebben a helyzetben egy Karácsony-szavazó. Kedves, jópofa gyereknek tartja-e még mindig minden idők legszerencsétlenebb főpolgármesterét, vagy bánja már a pillanatot, amikor bizalmat szavazott ennek a semmirekellőnek.

Aztán, mint támadó darázsrajt a méhlegelőn, úgy hessegetem el magamtól ezeket a mérgező gondolatokat. Hogyan is gondolhatom szerencsétlennek, semmirekellőnek ezt a zavart mosolyú embert, amikor polihisztor ő, de legalábbis méterekkel fölénk, egyszerű polgárok fölé magasodó hérosz, aki még nagy elődjét, a négyes metró tiszteletbeli fúrópajzsát, Demszky Gábort is lepipálja pozícióhalmozásban? Főpolgármester, pártelnök, miniszterelnökjelölt-jelölt. Micsoda széles, tonnás terheket bíró váll, micsoda elszánt akarat a világ jobbá tételére! Szerintem civilben már szervezi a nemzetközi autósellenes ligát is, titkos éji órán pedig kerékpársávot fest a Tejútra.

Na jó, igaza van annak, aki önmérsékletre int ebben a melegben. Hiszen főpolgármesterként nem csinál semmit hősünk, rossz nyelvek szerint szerencsére. Gyurcsány emberei – Draskovics Tibor, Gál J. Zoltán, Gy. Németh Erzsébet – elvégzik helyette a piszkos munkát, és sameszeik segítségével a pártkasszák átláthatatlan sötét bugyraiba csatornázzák a hídfelújításra, járműbeszerzésre, gazkaszálásra szánt pénzeket. Pártelnökként sem túl megterhelő a létszámellenőrzés az egyszázalékos támogatás mellett, akár mindennap megszámolhatják magukat Szabó Tímea társelnökkel, aki a hírszerzésben is segíti ezermesterünket. Szóval a Gyurcsány-show epizodistájának elég jelenleg az Orbán-fóbia elmélyítésére koncentrálnia. Csak az a fránya doktori disszertáció lenne meg, talán abba gyűrődött a nyelvvizsgapapír is, mert így túl nagy a kontraszt kihívó jelölt és regnáló miniszterelnök között.

Ám szegény moslékkoalícióba zárt politikai foglyot még az ág is húzza. Épp a minap bukott le az a hamisítóüzem, ahol nyelvvizsga, diploma és érettségi is rendelhető volt, nyilván össze tudtak volna fércelni egy doktorit is. Na mindegy. Majd a 99 Mozgalom pótolja a veszteséget. Csak arról meg ki ne derüljön, hogy a Momentum 21 nevű háttérintézményének vezetőjétől, Róna Dánieltől kapta, aki sajátjainál is házalt a koncepcióval, de végül Karigeri nyert. Az ár üzleti titkot képez. A Momentumban azóta sem értik, ők most az egy százalék, vagy már jó bolsevikokhoz méltón, önmagukat is simán átverik, ha úgy hozza az érdek.

A nyelvészetben a visszaható igét, névmást ismerjük, a politikában Karácsony a visszaadó politikus előképét próbálja felrajzolni az előttünk álló útra, közvetlenül két kikerülhetetlen lezárás mellé. Előbb visszaadja nekünk a fővárost, még akkor is, ha legtöbben úgy érezzük, épp most veszi el. De nem elégszik meg ennyivel: ő már minden áldott nap az egész ország visszaadására készül. Elveszi majd a kevesektől és odaadja a többségnek. Ám ahhoz, hogy jól tudjuk magunkat besorolni a miheztartás végett, nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy a főpolgármester, pártelnök, jelölt-jelölt úr minek gondolja magát. Egy százalék vagy a többség része? Még érdekesebb a kérdés, ha együtt értelmezzük szerencsétlen bohócunk helyzetét a milliárdos porondmester Gyurcsánnyal és az álproli parizerkirállyal.

Belegondolni is rossz, amikor szembesül majd vele az ostoba, hogy a tömeg komolyan gondolja a kampányígéreteket, és elkezdi visszakövetelni az országot tőle is.

De most, hogy negyven perc alatt haladtunk ötszáz métert, tökéletesen megelégednénk azzal, ha visszaadná a fővárosunkat. Vinnék neki egy csupor hamisítatlan akácmézet egy igazi méhlegelőről. Csak nem fagyott le mindenütt…

Magyar Nemzet - Gajdics Ottó

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!