2021. 10. 25. Hétfő Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Egy nap van még jelentkezni a pótfelvételire

A korábban meghirdetetthez képest egy nappal tovább, kedd éjfélig jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akik az általános eljárásban egyetlen főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén eddig nem jelentkeztek – közölte Stéger Csilla a Kossuth Rádió 180 perc adásában.

A plusz egy napot az Ügyfélkapu ötórás leállása indokolta a múlt héten, és a felvételi kormányrendelet alapján biztosítani kell a kieső napot – tette hozzá az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

Évente nagyságrendileg tízezren jelentkeznek pótfelvételire. A legtöbben elkezdik szerkeszteni jelentkezésüket a Felvi.hu honlapján, majd csak a határidő előtt véglegesítik azt – tette hozzá.

Jelentkezni nemcsak elektronikus formában lehet, hanem az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával, amelyre augusztus 7-én éjfélig van lehetőség. A jelentkezők 80 százaléka azonban az Ügyfélkapun keresztül adja be jelentkezését.

A pótfelvételi eljárásra azok jelentkezhetnek, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre. Egy felsőoktatási intézmény egy képzésére lehet jelentkezni, jellemzően önköltséges képzésekre. Lényegében ez egy utolsó lehetőség ara, hogy valaki szeptemberben megkezdje felsőoktatási tanulmányait.

Szinte mindegyik intézmény meghirdeti képzéseit, alapképzéseit és mesterképzését is.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Koronavírus - Elhunyt 75 beteg, 6688 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Eddig 5 938 665 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 718 873-an a második, 1 millió 104 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. 2021. október 25.

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, amelyekből hiányzik az egyik szülő. 2021. október 25.

Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az elmúlt héten az ország területén 2572 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. 2021. október 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!