2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Egy éven keresztül kapnak rendszeres támogatást édesanya nélkül maradt koraszülött babák

Egy éven keresztül havi 100 ezer forintos támogatást kapnak most azok a koraszülöttek, akik a koronavírus miatt vesztették el édesanyjukat és maradtak édesapjukkal. Egy ilyen élethelyzetben az édesapának különösen nagy kihívás a családfenntartás, a kisbaba ellátása, ebben nyújt támogatást az Anyák az Anyákért Alapítványon keresztül eljuttatott adomány.

  • Egy éven keresztül kapnak rendszeres támogatást édesanya nélkül maradt koraszülött babák

A 7 hónapos várandós édesanya hirtelen belázasodott, majd állapota alig 3 nap alatt annyit romlott, hogy lélegeztetni kellett. Az orvosok ezért császármetszést hajtottak végre, de minden igyekezet ellenére az anya még aznap meghalt, magára hagyva koraszülött gyermekét. Az édesapában, aki egy hivatalos szervnél dolgozik, azóta barátai és kollégái tartják a lelket, mert felesége beteg édesanyja az egyedüli rokona – gyakorlatilag egyedül maradt a picivel. Történetük csak egy az elmúlt időszakban a koronavírus miatt magukra maradt szülők közül.

A járvány második és harmadik hulláma ugyanis már a várandós kismamákat is érintette, több esetben az édesapának egyedül kellett hazavinnie koraszülöttként világra jött gyermekét. Sok családnál egyik napról a másikra kellett a kenyérkeresőnek az újszülött gyermek egyedüli gondozójává válnia, ezért nehézséget jelent a családfenntartás. Egyrészt a kieső jövedelmet kell pótolni, másrészt a kicsi gondozásához szükséges legalapvetőbb feltételeket kell biztosítani. Erre a helyzetre reagált a Generali The Human Safety Net (THSN) elnevezésű, a haza koraszülött-ellátást támogató társadalmi felelősségvállalási programja. A program keretében adománygyűjtést is szerveztek az érintett családok részére.

Az összefogás eredményeként több mint 3 millió forint gyűlt össze, melyből három érintett család számára havi nettó százezer forintos támogatásra nyílik lehetőség egy éven keresztül. Az Anyák az Anyákért Alapítvány folyamatosan kapcsolatban van hasonló helyzetben lévőkkel, így rajtuk keresztül el az adomány az érintett családokhoz.

“Egy gyermeket egyedül felnevelni önmagában is kihívás, pláne ha koraszülöttről van szó. Az apáknak egyszerre kell feldolgozniuk a társuk elvesztésének tragédiáját, a koraszülött gyermek iránti aggódást és mindeközben igyekeznek örülni gyermekük születésének. A lelki, és érzelmi dolgokon túl, sajnos rögtön az első felmerülő probléma anyagi jellegű. Egy ilyen jellegű adomány viszont azt látjuk, ad nekik egyfajta stabilitást, mely segít megbirkózni a kialakult helyzettel. ” – emelte ki Varga Zsuzsanna, az Anyák az Anyákért Alapítvány vezetője.

Az ügy mellett kiállt Erdei Zsolt, Madár, korábbi profi ökölvívó is, akinek két gyermeke született idő előtt, illetve Szalóki Ági énekesnő is, aki alig két hónapja adott életet első gyermekének.

Aeffect Communications

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!