2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Égi jelet kaptak az esztergomiak pünkösd előtt

Igazi égi csodának lehettek tanúi az esztergomiak nemrégiben. Az égen naphalo tűnt fel, ami a bazilika előtti térről szemlélve egészen úgy hatott, mintha egy glória lenne az egyházi építményen.

  • Égi jelet kaptak az esztergomiak pünkösd előtt

Melléknapot, más néven napkutyát fotózott egy olvasónk Esztergomban. A naphalo a halojelenségek körébe tartozó légköri fénytüneményt a levegőben levő jégkristályokon megtörő fény hozza létre.

A naphalo általában magasan lévő fátyolfelhőkön alakul ki, de nagyon hideg idő esetén létrejöhet alacsonyan elhelyezkedő, gyémántpornak nevezett jégkristályokon is. Az Esztergom fölött látható égi jelenség különlegességét az adta, hogy a bazilikánál glóriaként ragyogott a székesegyház fölött.

Forrás: kemma.hu

Fotó: KáZé Kovi Zoli

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!