2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ebola: az egyetemek szerint nincs ok a pánikra

Tesztekkel készülnek az egyetemek az ebolafertőzéssel érintett afrikai országokból érkező diákok fogadására. Több száz diák jön a napokban Magyarországra külföldről, hogy megkezdje tanulmányait. A Szegedi Egyetem rektora szerint nem kell tartani az ebola megjelenésétől, de azért felkészülnek.

A szegedi orvosi egyetemre 120 külföldi hallgató érkezik a napokban, olyan afrikai országokból is, ahol már megjelent az ebolafertőzés. Elsőként egy kérdőívet kell majd kitölteniük. Bari Ferenc dékán azt mondja: az orvostanhallgatók tisztában vannak a vírus veszélyével, ezért nem hoznának be az országba egy esetleges fertőzést.

A szegedi klinikai központ is felkészült arra az esetre, ha mégis megjelenne a fertőzés. A nemrég átadott sürgősségi betegellátó osztályra kerülnének a betegek.

Az orvostanhallgatók nem tartanak attól, hogy a külföldi hallgatók miatt Magyarországot is eléri
a fertőzés, de óvintézkedésekre szükség van.

Mivel a betegség lappangási ideje 2 és 21 nap között van, az egyetem három hétig figyeli majd a külföldi hallgatókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!