2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Ebben az időszakban ütik el a legtöbb őzet az utakon

Évente 4500 őzet ütnek el az utakon. A balesetek nagy része erre az időszakra tehető.

  • Ebben az időszakban ütik el a legtöbb őzet az utakon

Vadveszélyt jelző tábla szép számmal található az utak mentén, de nem csak ezeken a helyeken számíthatnak állatok megjelenésére az autósok. Ezekben a hetekben nappal is érdemes óvatosan közlekedni az erdős területek mentén.

Egy nagy sebességgel érkező autónak, esélye sincs megállni a szaladgáló őzek előtt. Az elütött állat komoly károkat képes okozni a járműben, de a személyi sérüléses balesetek sem ritkák. Bármilyen súlyú is az ütközés, a rendőrséget minden esetben érdemes értesíteni.

 Alapesetben a vadbalesetet két veszélyes üzem találkozásaként értelmezi a jogszabály. A vadásztársaság csak abban az esetben téríti meg az autóban keletkezett kárt, ha bizonyítható a vadászok felelőssége az ütközésnél.

HírTV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart a közel-keleti háborús konfliktus eszkalációjától?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!