2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

„Ebben a 4 évben semmi nem történt, aki ezt ígéri meg, az nagyon keveset ígér”

László Tamás 2010 és 2014 között már bizonyított polgármesterként, ezért fontos lenne, hogy jövő vasárnap őt válasszák a 14. kerület polgármesterévé - Varga Mihály szerint. A pénzügyminiszter egy rákospalotai lakossági fórumon vett részt. A XV. kerületben szoros a verseny, a kormánypártok a 2014-es önkormányzati választáson és az idei országgyűlési választáson sem tudtak nyerni a kerületben.

  • „Ebben a 4 évben semmi nem történt, aki ezt ígéri meg, az nagyon keveset ígér”

Teltház várta László Tamás polgármester-jelöltet és Varga Mihály pénzügyminisztert a XV. kerületi zeneiskola épületében. A Fidesz 4 év után próbálhatja meg visszahódítani a kerület vezetését az ellenzéktől, amelyik Németh Angéla eddigi alpolgármestert állítja rajthoz.

„Németh Angéla jelölőszervezetei egy RATE nevű civil szervezet. Ez nem civil szervezet, ez egy politikai párt, egy virtigli politikai párt, amelyik ráadásul az egyik legszélsőségesebb politikai párt. A Szolidaritás Mozgalom pedig egy nem létező társaság szinte, alig vannak néhányan. És mellettük vannak támogató szervezetek, a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, a Liberálisok és van még egy kakukktojás is, ez egy érdekes dolog, hogy felírta magát: a XV. kerületi fúvószenekar egyesület. A népnyelv meg is kérdezi, hogy mit akarnak ezek megfújni?” – tette fel a kérdést a fideszes jelölt.

László Tamás, aki 2010 és 14 között már vezette a kerültet azt mondja: 4 évvel ezelőtt több előkészített projektet hagyott utódjára, Hajdu László azonban semmit nem valósított meg ezekből.

„Csodákra készülünk, tehát amikor azt mondom, hogy egy év alatt többet fogunk tenni, mint Hajdu László 4 év alatt, az egy nagyon csekély ígéret, ez egy nagyon csekély ígéret. Ebben a 4 évben semmi nem történt. Aki ezt ígéri meg, az nagyon keveset ígér meg” – húzta alá László Tamás.

A pénzügyminiszter kampánybeszédében természetesen előkerült a migráció kérdése is.

„Teljesen világos, hogy ami történt az elmúlt 2 évben Európában – erőszakos események, robbantások és így tovább, annak a nagy része annak a következménye, hogy a kapukat kinyitották és jelentős számú bevándorló érkezett Európába” – hangsúlyozta Varga Mihály.

Varga Mihály azért a László Tamás melletti szavazásra is bíztatott. „Klasszikus közhely, hogy mindenki menjen el szavazni. Hát én egy kicsit elfogult vagyok, azt mondom, hogy mindenki menjen el szavazni, aki László Tamásra szavaz, arra van szükség, hogy ő vezesse ezt a kerületet. Aki nem László Tamásra szavaz ő…annyi dolgot lehet csinálni Budapesten egy hétvégén. Lehet kirándulni, múzeumba menni, színházi műsort megnézni.”

A XV. kerületben jövő vasárnap tartanak időközi választást. Hajdu László eddigi polgármester a tavaszi országgyűlési választáson legyőzte László Tamást, így parlamenti mandátumot nyert és az összeférhetetlenség miatt polgármesteri tisztségéről le kellett mondania.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!