2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Durva kampánykommunikáció

Hiller István szerint nem volt rasszista a Szolnoki Többségnek az a posztja, amiben a város jelenlegi fideszes polgármestere több roma férfival szerepel és, amihez odaírták: "szeretnéd, ha ezek az emberek döntetnének arról, hogy októberben ki vezesse a várost?" Az MSZP országgyűlési képviselője szerint ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy valaki a baloldali politikusok közül kirekesztően nyilatkozzon.

  • Durva kampánykommunikáció

Nem a Szolnoki Többség Facebook-oldalán közzétett rasszista bejegyzés, amelyen a jelenlegi polgármester több roma férfival, köztük az ismert előadóval, Kis Grófóval szerepel, az első eset, hogy az ellenzék jelöltjei botránkozást keltően nyilvánulnak meg a kampányban. Korábban az ellenzék komáromi közös jelöltje Balla István nevezte birkának a nyugdíjasokat és a Fidesz-szavazókat.

Hiller István szerint Szolnok ellenzéki polgármester jelöltje nem rasszista és a Facebook-bejegyzése sem ezt akarta üzenni. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint előfordul, hogy a kampányban nem mindig sikerül a jelölteknek helyesen kifejezniük magukat, de ha ezt észre veszik és korrigálják, akkor az elfogadható. 

Ebben az esetben valami olyan történt, akár azért mert valaki félre akarta értelmezni, akár azért mert félre értelmezhető, akkor nagyon helyes, hogy levették, mert ilyen a baloldalon, ilyen az MSZP-ben és környékén nem fordulhat elő

- mondta Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője. 

Az LMP budapesti elnöke szerint nem volt rasszista a szolnoki többség bejegyzése, de hangsúlyozta, hogy a zöld párt elítéli az ilyen jellegű kommunikációt.

Szerintem biztos vagyok benne, hogy ez nem rasszista indíttatású volt ez a megszólalás. Egyébként pedig minden olyan megnyilvánulás elítélünk, ami az embereket bőrszíne vagy származása alapján akarná megkülönböztetni

- nyilatkozta Heltai László, az LMP budapesti elnöke. 

A Mi hazánk mozgalom elnöke szerint már régóta eldurvult a közbeszéd Magyarországon. Toroczkai László hozzátette, hogy nem csodálkozik a kialakult helyzeten, mivel a főpolgármester választáson is alkalmatlan embereket indít az ellenzék Tarlós Istvánnal szemben.

Ezek után, ezek a típusú kijelentések bármelyik politikus részéről sajnos nem meglépőek, de annál elkeserítőbb, hogy ide jutott a magyar politika és nem tettekkel bizonyítanak ezek a politikusok, hanem azt bizonyítják, hogy valójában még az általános iskolában kellene ülniük

- jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László.

Toroczkai szerint a baloldali jelöltek folyamatosan bizonyítják, hogy alkalmatlanok arra, hogy politikai szerepet vállaljanak.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!