2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Drogtanyává züllött az izraeli kézben lévő egykori csepeli iskola

Drogosok és hajléktalanok lepték el Csepelen az egyik volt iskola üresen álló épületét. A polgármester és a hatóságok tehetetlenek, a terület izraeli tulajdonosa ugyanis nem fizeti be a bírságot.

„Vigyázzatok, amikor beléptek, mert nagy ötös üvegek vannak, az egyből ketté vágja az ember talpát!” – A felvételek alapján nehezen hihető, de az épület néhány éve még iskolaként funkcionált – 2003-ban záratta be a csepeli önkormányzat. A lakótelep közepén álló ingatlant néhány évvel később a MSZP-s testület telekcsere útján izraeli befektetőknek értékesítette. Az egykori igazgató, Németh Szilárd polgármester azt mondja, az iskola kábítószeresek, hajléktalanok és fémtolvajok tanyája lett – a környéken élők már félnek hazamenni.

– Elnézést, én úgy gondolom, hogy a tulajdonhoz vannak kötelmek is. Ezek a kötelmek le vannak írva jogszabályokba, ezeket nem tartja be, büntetést nem fizeti be, mit kellene csinálni?!” – fogalmazott Németh Szilárd polgármester.

„Be van kerítve, nem igaz, hogy nem törődünk vele, tavaly levágtuk a parlagfüvet” – az offshore hátterű izraeli befektető képviselője azt állítja, ők az iskola helyére lakóparkot akartak építeni, de ezt később épp a telket értékesítő önkormányzat nem engedélyezte. Hajdú Katalin mediátor szerint átverték őket.

„Igaz, hogy a bírságokat nem fizetjük be, de ennek is megvan az oka, mi nem szeretnénk politizálni, mi ezt kimondottan a magyar független bíróságra bízzuk – mondta Hajdú Katalin. – Nekünk egy egymilliárdos kártérítési igényperünk van beadva, mert az akkori önkormányzat nem teljesítette, és a mostani sem” – tette hozzá a mediátor.

Mit ígért Csepel korábbi vezetése?

Azt, hogy Csepel előző vezetése pontosan mit vállalt vagy mit ígért a külföldi befektetőnek, nem világos. „Minden abba az irányba ment, hogy az MSZP-t onnan kipaterolni – közölte a volt MSZP-s alpolgármester. – Ez megtörtént, de az összes ügyet akkor rendezni kell. Az nem úgy van, hogy elvállalom, ami kedvező, ami meg nem kedvező, azt nem vállalom el. Ez a politika!” – nyilatkozta Orosz Ferenc.

Németh Szilárd polgármester azt mondja, a helyzet tarthatatlan, ezért csütörtökön a csepeli testület úgy döntött, 1 forintért visszavásárolja az iskolát. Ha nem adják oda, akkor kisajátítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!