2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Drogtanyává züllött az izraeli kézben lévő egykori csepeli iskola

Drogosok és hajléktalanok lepték el Csepelen az egyik volt iskola üresen álló épületét. A polgármester és a hatóságok tehetetlenek, a terület izraeli tulajdonosa ugyanis nem fizeti be a bírságot.

„Vigyázzatok, amikor beléptek, mert nagy ötös üvegek vannak, az egyből ketté vágja az ember talpát!” – A felvételek alapján nehezen hihető, de az épület néhány éve még iskolaként funkcionált – 2003-ban záratta be a csepeli önkormányzat. A lakótelep közepén álló ingatlant néhány évvel később a MSZP-s testület telekcsere útján izraeli befektetőknek értékesítette. Az egykori igazgató, Németh Szilárd polgármester azt mondja, az iskola kábítószeresek, hajléktalanok és fémtolvajok tanyája lett – a környéken élők már félnek hazamenni.

– Elnézést, én úgy gondolom, hogy a tulajdonhoz vannak kötelmek is. Ezek a kötelmek le vannak írva jogszabályokba, ezeket nem tartja be, büntetést nem fizeti be, mit kellene csinálni?!” – fogalmazott Németh Szilárd polgármester.

„Be van kerítve, nem igaz, hogy nem törődünk vele, tavaly levágtuk a parlagfüvet” – az offshore hátterű izraeli befektető képviselője azt állítja, ők az iskola helyére lakóparkot akartak építeni, de ezt később épp a telket értékesítő önkormányzat nem engedélyezte. Hajdú Katalin mediátor szerint átverték őket.

„Igaz, hogy a bírságokat nem fizetjük be, de ennek is megvan az oka, mi nem szeretnénk politizálni, mi ezt kimondottan a magyar független bíróságra bízzuk – mondta Hajdú Katalin. – Nekünk egy egymilliárdos kártérítési igényperünk van beadva, mert az akkori önkormányzat nem teljesítette, és a mostani sem” – tette hozzá a mediátor.

Mit ígért Csepel korábbi vezetése?

Azt, hogy Csepel előző vezetése pontosan mit vállalt vagy mit ígért a külföldi befektetőnek, nem világos. „Minden abba az irányba ment, hogy az MSZP-t onnan kipaterolni – közölte a volt MSZP-s alpolgármester. – Ez megtörtént, de az összes ügyet akkor rendezni kell. Az nem úgy van, hogy elvállalom, ami kedvező, ami meg nem kedvező, azt nem vállalom el. Ez a politika!” – nyilatkozta Orosz Ferenc.

Németh Szilárd polgármester azt mondja, a helyzet tarthatatlan, ezért csütörtökön a csepeli testület úgy döntött, 1 forintért visszavásárolja az iskolát. Ha nem adják oda, akkor kisajátítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!