2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Drogkereskedői hálózatot derített fel a rendőrség

Drogkereskedői hálózatot derített fel a rendőrség egy nemzetközi együttműködés keretében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtökön a rendőrség honlapján.

  • Drogkereskedői hálózatot derített fel a rendőrség

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Pécsi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két férfi ellen. Egyikük, egy 31 éves férfi 2018 januárjában jelentkezett belépésre Ásotthalom határátkelőhelyen, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jármű alvázában a gyárilag kialakított üregekben 30 csomagban 13,6 kilogramm marihuánát találtak elrejtve.

Az ügy felderítése során a nyomozók látókörébe került egy drogügyletekkel foglalkozó bűnözői csoport, amelyet egy 56 éves magyar férfi irányított osztrák lakhelyéről. Őt az Osztrák Rendőrség Alsó-Ausztriai Tartományi Nyomozó Hivatallal együttműködve 2018 októberében Székesfehérváron elfogták, autójában 2,7 kilogramm marihuánát, valamint 0,5 kilogramm amfetamint, ausztriai lakcímén pedig további 3,5 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le - írták.

Hozzátették, hogy a magyar nyomozók jelzése alapján a horvát hatóságok 2018 áprilisában intézkedés alá vontak egy magyar férfit, akinek autójában 34 csomagban 17,6 kilogramm marihuánát találtak. A szállítás során végig vele mozgott egy másik autóval a bűnözői csoport irányítója is, akit szintén ellenőriztek a rendőrök, de nála nem találtak kábítószert.

A Horvátországban ellenőrzött férfit a horvát bíróság kábítószer forgalmazása miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte. A 31 és az 56 éves férfi ellen a KR NNI Pécsi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, amelynek iratait vádemelési javaslattal átadták a Csongrád Megyei Főügyészségnek - olvasható a közleményben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!