2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Donorok jelentkezését várják

Öt koronavírusos beteget kezelnek a fehérvári kórházban vérplazma terápiával, ketten már jobban vannak. A Fejér Megyei Szent György Kórház két hete, az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Vérplazma donorok jelentkezését várják.

  • Donorok jelentkezését várják

Piros tábla figyelmeztet, hogy az osztályon koronavírusos betegeket ápolnak. Jelenleg öt koronavírus-fertőzöttet, egy nőt és négy férfit kezelnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban vérplazma terápiával.

Az intenzív terápiás osztály vezetője referálta kettő beteg ezek közül a korábban kezelt betegek közül lényegesen jobban van. Bár gépen van még, de lényegesen jobban van

- mondta Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

A kórház az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Egyelőre csak itt, Székesfehérváron és a Semmelweis Egyetemen alkalmazzák a vérplazma terápiát. A már engedéllyel is rendelkező szérumot, gyógyult betegek véréből nyerik ki.

Az ellenanyagok kinyerhetők a vérből, legegyszerűbben úgy, hogy vérplazmát izolálunk belőle. Ezt visszaadhatjuk azoknak a betegeknek, akik éppen egy súlyos fázisban vannak, vagy éppen csúsznak bele egy egyre súlyosbodó betegségbe, hogy átsegítse őket a betegségeken

- közölte a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az Orthosera Kft. kutatásvezetője, Lacza Zsombor. 

Eddig összesen 279 gyógyult koronavírus-fertőzött jelentkezett a programba, azonban nem mindenki alkalmas donornak. Egy megfelelő donor pedig egy beteg terápiáját tudja segíteni. Ezért fontos, hogy minél többen felajánlják segítségüket.

A jelentkezőket folyamatosan várják.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vajon a Nyugat miért akarja a saját életét nehezíteni Ukrajna kedvéért? Orbán Viktor szerint Magyarország a háború helyett a béke mellett kötelezte el magát, és ezt aligha érhetjük el azzal, ha Európa a saját gazdaságát gyengíti.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.
Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az Eötvös József Gimnáziumba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!