2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Donorok jelentkezését várják

Öt koronavírusos beteget kezelnek a fehérvári kórházban vérplazma terápiával, ketten már jobban vannak. A Fejér Megyei Szent György Kórház két hete, az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Vérplazma donorok jelentkezését várják.

Piros tábla figyelmeztet, hogy az osztályon koronavírusos betegeket ápolnak. Jelenleg öt koronavírus-fertőzöttet, egy nőt és négy férfit kezelnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban vérplazma terápiával.

Az intenzív terápiás osztály vezetője referálta kettő beteg ezek közül a korábban kezelt betegek közül lényegesen jobban van. Bár gépen van még, de lényegesen jobban van

- mondta Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

A kórház az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Egyelőre csak itt, Székesfehérváron és a Semmelweis Egyetemen alkalmazzák a vérplazma terápiát. A már engedéllyel is rendelkező szérumot, gyógyult betegek véréből nyerik ki.

Az ellenanyagok kinyerhetők a vérből, legegyszerűbben úgy, hogy vérplazmát izolálunk belőle. Ezt visszaadhatjuk azoknak a betegeknek, akik éppen egy súlyos fázisban vannak, vagy éppen csúsznak bele egy egyre súlyosbodó betegségbe, hogy átsegítse őket a betegségeken

- közölte a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az Orthosera Kft. kutatásvezetője, Lacza Zsombor. 

Eddig összesen 279 gyógyult koronavírus-fertőzött jelentkezett a programba, azonban nem mindenki alkalmas donornak. Egy megfelelő donor pedig egy beteg terápiáját tudja segíteni. Ezért fontos, hogy minél többen felajánlják segítségüket.

A jelentkezőket folyamatosan várják.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!