2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 17:25

Belföld

Donorok jelentkezését várják

Öt koronavírusos beteget kezelnek a fehérvári kórházban vérplazma terápiával, ketten már jobban vannak. A Fejér Megyei Szent György Kórház két hete, az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Vérplazma donorok jelentkezését várják.

  • Donorok jelentkezését várják

Piros tábla figyelmeztet, hogy az osztályon koronavírusos betegeket ápolnak. Jelenleg öt koronavírus-fertőzöttet, egy nőt és négy férfit kezelnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban vérplazma terápiával.

Az intenzív terápiás osztály vezetője referálta kettő beteg ezek közül a korábban kezelt betegek közül lényegesen jobban van. Bár gépen van még, de lényegesen jobban van

- mondta Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

A kórház az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Egyelőre csak itt, Székesfehérváron és a Semmelweis Egyetemen alkalmazzák a vérplazma terápiát. A már engedéllyel is rendelkező szérumot, gyógyult betegek véréből nyerik ki.

Az ellenanyagok kinyerhetők a vérből, legegyszerűbben úgy, hogy vérplazmát izolálunk belőle. Ezt visszaadhatjuk azoknak a betegeknek, akik éppen egy súlyos fázisban vannak, vagy éppen csúsznak bele egy egyre súlyosbodó betegségbe, hogy átsegítse őket a betegségeken

- közölte a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az Orthosera Kft. kutatásvezetője, Lacza Zsombor. 

Eddig összesen 279 gyógyult koronavírus-fertőzött jelentkezett a programba, azonban nem mindenki alkalmas donornak. Egy megfelelő donor pedig egy beteg terápiáját tudja segíteni. Ezért fontos, hogy minél többen felajánlják segítségüket.

A jelentkezőket folyamatosan várják.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!