2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Donorok jelentkezését várják

Öt koronavírusos beteget kezelnek a fehérvári kórházban vérplazma terápiával, ketten már jobban vannak. A Fejér Megyei Szent György Kórház két hete, az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Vérplazma donorok jelentkezését várják.

Piros tábla figyelmeztet, hogy az osztályon koronavírusos betegeket ápolnak. Jelenleg öt koronavírus-fertőzöttet, egy nőt és négy férfit kezelnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban vérplazma terápiával.

Az intenzív terápiás osztály vezetője referálta kettő beteg ezek közül a korábban kezelt betegek közül lényegesen jobban van. Bár gépen van még, de lényegesen jobban van

- mondta Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

A kórház az országban másodikként csatlakozott a programhoz. Egyelőre csak itt, Székesfehérváron és a Semmelweis Egyetemen alkalmazzák a vérplazma terápiát. A már engedéllyel is rendelkező szérumot, gyógyult betegek véréből nyerik ki.

Az ellenanyagok kinyerhetők a vérből, legegyszerűbben úgy, hogy vérplazmát izolálunk belőle. Ezt visszaadhatjuk azoknak a betegeknek, akik éppen egy súlyos fázisban vannak, vagy éppen csúsznak bele egy egyre súlyosbodó betegségbe, hogy átsegítse őket a betegségeken

- közölte a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az Orthosera Kft. kutatásvezetője, Lacza Zsombor. 

Eddig összesen 279 gyógyult koronavírus-fertőzött jelentkezett a programba, azonban nem mindenki alkalmas donornak. Egy megfelelő donor pedig egy beteg terápiáját tudja segíteni. Ezért fontos, hogy minél többen felajánlják segítségüket.

A jelentkezőket folyamatosan várják.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Hollik István: Gyurcsány újra rabolni akar Magyarországon

Már több mint 400 ezren csatlakoztak a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója. 2021. szeptember 19.

Gaudi-Nagy Tamás: Az ellenzéki pártok politikai számításból is bagatellizálják a 2006-ban történeteket

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat kezdeményezte azt a vándorkiállítást, ami az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után kirobbant tüntetések eseményeit mutatja be. 2021. szeptember 19.

Elhunyt Zoltai Gusztáv

A Mazsihisz korábbi ügyvezető igazgatója vasárnap reggel távozott az élők sorából. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

246 határsértőt tartóztattak fel szombaton

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 246 határsértőt tartóztattak fel és 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!