2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Belföld

Donáth közbenjárásával Jourovának panaszkodhatott Pankotai Lili

Találkozót szervezett Pankotai Lilinek és a tüntetésen részt vevő diáktársainak Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője - írja a Magyar Nemzet.

  • Donáth közbenjárásával Jourovának panaszkodhatott Pankotai Lili

Donáth szerint Pankotaiék részletesen beszámoltak arról, hogyan bánik a magyar kormány a jövőjükért küzdő diákokkal. Jourová elmondta a diákoknak, hogy bár szorosan nyomon követik a magyarországi eseményeket, döbbenettel hallgatta a történeteiket. Nehéz elhinnie, hogy ma az Európai Unióban megtörténhet olyan, hogy az oktatásért tüntető fiatalkorú diákokat könnygázzal fújnak le, gumibottal vernek és rendőrségi intézkedés alá vonnak – számolt be az alelnök szavairól Donáth Anna.

Mint tájékoztatott, Jourová biztosította a diákokat az Európai Bizottság támogatásáról és arról, hogy az elmúlt hetek eseményeit is részletesen ki fogják vizsgálni. A momentumos képviselő hozzátette: a magyar oktatás súlyos válságban van, amit a diákok az Európai Bizottság alelnökének tartott személyes beszámolón is alátámasztottak. Ezért kérte azt pár napja a bizottságtól, hogy

kössék a magyar oktatás reformjához az EU-s pénzek kifizetését

– hangsúlyozta.

Bejegyzése végén Donáth Anna kijelentette: a következő időszakban azon fog dolgozni, hogy Európával közösen vegyék rá a magyar kormányt az oktatás válságának sürgős megoldására.

(Donáth Annáék vajon arról is beszámoltak, hogy sörösdobozokkal, fémtermosszal, horgászbottal és törött zászlórúddal is dobálták és szurkálták a rendőröket május 19-én este a tüntetők.)

Donáth és Jourová imádja a magyar témát

Emlékezetes, 2020-ban a HírTv birtokába jutott exkluzív felvételeken a Momentum képviselője maga ismeri el, folyamatos kapcsolatban van Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével és tanácsokkal látja el, hogy milyen témák mentén támadhatják Magyarországot.

KAPCSOLÓDÓ: 

Rendőrség: agresszív tüntetőkkel szemben kellett intézkedni a Karmelita kolostornál

Borítókép: Facebook.com/donathannajulia.momentum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Az idei évben Nobel-díjjal kitüntetett magyar tudósok mindketten az ötlettől az alkalmazáson át a szabadalomig és utána a termékig elvitték azt az elgondolást, ami a fejükben volt – nyilatkozta lapunknak a kulturális és innovációs miniszter. Csák János szerint a tudománynak nincs nemzetisége, a találmányoknak az emberiség javát kell szolgálniuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!