2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Donáth Anna szerint a hazugság kultúráját folytatja a DK, de ez nem akadály az együttműködésben + videó

Látszatkonfliktusnak tartja az LMP társelnöke, hogy Donáth Anna nekiesett a Demokratikus Koalíciónak. A Momentum EP-képviselője azt állította: a DK az akadálya a kormányváltásnak. Ungár Péter rámutatott: a két párt a fontos kérdésekben ugyanazon az állásponton van. A Századvég szakértője pedig úgy látja, ez csak cicaharc.

  • Donáth Anna szerint a hazugság kultúráját folytatja a DK, de ez nem akadály az együttműködésben + videó

"A politikusok hazudnak. Hazudnak reggel, éjjel meg este is" - Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédéből idézve szúrt oda újra a DK-nak a Momentum politikusa. Donáth Anna szerint a Demokratikus Koalíció a hazugság kultúráját képviseli, kerülik a felelősségvállalást és akadályai a kormányváltásnak.

Pár nappal ezelőtt kezdett üzenetháborúba a liberális párt EP-kéviselője a Demokratikus Koalícióval. Donáth Anna azóta újságok hasábjain és televíziós műsorokban is folyamatosan támadja egykori szövetségesét.

"Nyilván az én véleményem Donáth Annáéhoz áll közelebb ebben a kérdésben, ez nem kérdéses. Mégis az a legfontosabb, hogy egy önkormányzati választáson nem Gyurcsány Ferenc fog indulni"

- ezt már Márki-Zay Péter mondta.

Az ellenzék egykori miniszterelnökjelöltje szerint pártlogók nélkül kell elindulni az önkormányzati választásokon, és mindenhol egy jelöltet kell állítani a kormánypártokkal szemben. Ahol pedig nem sikerül megállapodni, ott az előválasztást szorgalmazná.

"Donáth Anna egyetért Gyurcsány Ferenccel abban, hogy legyen Európai Egyesült Államok. Tehát ők valójában tartalmilag egységes dolgot gondolnak, azért kezdte el Gyurcsány Ferencet konkrét fideszes panelekkel támadni, mert tartalmilag nagyon sok mindenben amúgy egyetértenek" - ezt pedig már Ungár Péter mondta.

Az LMP politikusa szerint Donáth Anna megnyilvánulásai mögött csak az áll, hogy a Momentumban belső konfliktusok vannak.

A párt társelnöke azt is elmondta: a Momentum a mai napig egyeztet a Demokratikus Koalícióval önkormányzati helyekről.

"Donáth Anna azért most támadta meg a Gyurcsány–Dobrev tandemet, mert a baloldali pártoknak fontos kérdés a közvéleménykutatások alakulása az európai választások előtt" -erről már a Századvég politikai elemzési igazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek.

Kiszelly Zoltán szerint az látszik, hogy a DK a baloldali vezető szerepét őrizné meg, a Momentum pedig azt venné át. A szakértő rámutatott: ami a szemünk előtt zajlik, az cicaharc, a dollárbaloldal különbözőnek látszó pártjai a végén úgyis összefognak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!