2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Donáth Anna ismét Gyurcsány alatt van + videó

A sereghajtók között szerepel Donáth Anna az ellenzéki politikusok versenyében. Az IDEA Intézet közvélemény-kutatása szerint a Momentum leendő új elnöke mindösszesen két százalékkal előzi meg az általa kritizált Gyurcsány Ferencet. Donáth Annát elődje arra kérte, hogy a hivatalos tisztújítás után foglalja el helyét. A lila párt EP-képviselője ugyanakkor már konkrét elnökségi névsort vázolt fel.

  • Donáth Anna ismét Gyurcsány alatt van + videó

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lemond a Momentum elnöki tisztségéről Gelencsér Ferenc és a stafétát a párt EP-képviselőjének adja át. Közösségi oldalán azt írta: arra kéri Donáth Annát, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően a párt Küldöttgyűlésének támogatásával vegye át a Momentum vezetését és álljon fel egy új elnökség.

Szükség van egy erős szabadelvű pártra, amelyik nem a 2010 előtti világ politikusaival akar örökbérletet az ellenzéki oldalon -így jelentkezett be az elnöki székre Donáth Anna.

A brüsszeli politikus szerint korábbi szövetségei nem kínálnak alternatívát. Az EP-képviselő bejelentette: az ellenzék megújítására készül.

Donáth és az ellenzék nagy játékmestere, Gyurcsány Ferenc az utóbbi időszakban heves csatákat vívtak egymással a nyilvánosság előtt. 

"Aki pedig a magyar kormány idő előtti leváltását ígérgeti, az hazudik. Reggel, éjjel meg este" - támadta meg egyértelműen a DK elnökét korábban a momentumos politikus.

A Momentum EP-kéviselője az elmúlt időszakban azt hangoztatja: Gyurcsány Ferenc nem csak hiteltelen, de mérgező módon az ellenzéket is leuralja.

"Ha Donáth Anna úgy gondolja, hogy ő ennél egy jobb, versenyképesebb kultúrát képvisel, akkor képviselje és legyen olyan befolyása a magyar közéletben, hogy irányadó legyen. Cselekedni kell, nagyon világos politikai alternatívát kell mutatni, nem pedig az egyik pártnak a másikról kell beszélni. Az nem visz sehova. Mutassa meg ő és a Momentum, hogy befolyásosabb, tiszteletreméltóbb, messzebbre tekintők, mint a Demokratikus Koalíció. Legyenek ők ez ellenzéki világnak a meghatározói és máris máris őhozzájuk fog igazodni mindenki" - vágott vissza Gyurcsány.

Közben egy friss kutatást tett közzé az IDEA Intézet, amiből az derül ki, hogy nem Donáth Annának lejt a pálya. Az ellenzéki politikusok közül Dobrev Klára, Jakab Péter és Kunhalmi Ágnes is sokkal népszerűbb, mint ő. Sőt az általa sokat kritizált Gyurcsány Ferencet is csak két százalékkal előzi meg.

Ráadásul míg a balliberális pártok szavazóinak 68 százaléka szívesen látná fontos politikai szerepben Dobrevet, és 37 százalékuk Gyurcsány Ferencet is. Addig Donáthról csak 23 százalék mondta ezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!