2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Donald Trump hálás Magyarország elkötelezettségéért

Hálás vagyok Magyarország elkötelezettségéért a vallásszabadság világméretű előmozdításának érdekében – üzente Donald Trump amerikai elnök a második nemzetközi keresztényüldözéssel foglalkozó budapesti konferencia alkalmával. Mint fogalmazott, Isten áldjon mindenkit, aki a konferencán részt vesz, és azokat, akik kiállnak a vallásüldözéssel szemben.

  • Donald Trump hálás Magyarország elkötelezettségéért

Levélben köszöntötte a budapesti keresztényüldözéssel foglalkozó konferencia résztvevőit, és a vallásszabadság védelmezőit Donald Trump amerikai elnök - írja a PestiSrácok.

A keddi rendezvényen felolvasott üzenetben az amerikai elnök kiemelte, adminisztrációja mindig a vallásszabadságot igyekezett védelmezni, és nagyon hálás Magyarországnak és a magyar külügyminisztériumnak, hogy a vallásszabadságot az Egyesült Államokkal közösen igyekszik előremozdítani.

Most Donald Trump hazánknak címzett teljes levelét közöljük. 

„Melegen köszöntöm a második Nemzetközi Konferencia Keresztényüldözésről résztvevőit Budapesten.

Az Egyesült Államok mindig erősen védelmezte szabad hit és élet elidegeníthetetlen jogait. Nagyon örülök, hogy Magyarország az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársága osztja Amerika elhivatottságát a vallásszabadság megőrzésében, és köszönöm nekik ezt a találkozót. Ez a konferencia egy fontos emlékeztető, hogy mindannyian osztozunk abban a felelősségben, hogy megőrizzük ezt a szent, alapvető jogot.

Sajnos túl sok embert üldöznek a hitéért világszerte, bármilyen vallású is legyen. A kormányom továbbra is fel fog lépni ez ellen, és igyekszik megvédni és terjeszteni a vallásszabadságot, hogy az mindenki számára elérhető legyen. Szeptemberben egy fontos csúcstalálkozót tartottam az ENSZ Közgyűlésén, ahol bemutattam a „Globális felhívás a vallásszabadság védelmére” programot. Felszólítottam a közéleti és üzleti vezetőket, hogy tegyenek konkrét lépéseket, hogy megakadályozzák a kormányelemeket és egyéb nem állami szereplőket a lakosok hitének üldözésében, és hogy biztosítsák az istentiszteleti helyek szentségét és biztonságát.

Két évvel ezelőtt elindítottuk a programot. Ez a fórum a vallásüldözés áldozatainak és családjaiknak ad lehetőséget, hogy megosszák tapasztalataikat, a globális vezetőknek pedig egy platformot biztosít, ahol megtárgyalhatják a vallásszabadságot érintő problémákat, és ezek megoldását. Júliusban a második Miniszteri Konferencia a Vallásszabadság Elősegítéséért eseményen történelmet írtunk, mint a legnagyobb ilyen típusú vallásos rendezvény. Tovább építettük erre a sikerre, a kormányom vezeti a Nemzetközi Vallásszabadság Szövetséget a vallásüldözés elleni tevékenységünk részeként.

Produktív és emlékezetes konferenciát kívánok mindenkinek. Hálás vagyok a résztvevőknek az odaadásukért ez iránt az alapvetően fontos célért, a vallásszabadságért. Együtt fogunk tovább dolgozni azon, hogy biztosítsuk minden hit számára, hogy szabadon, az elnyomástól való félelem nélkül élhessenek és hihessenek.

Isten áldja önöket.”

PestiSrácok

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!