2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Orbán Viktor: Európát csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához

Európát csak az mentheti meg, ha visszatalál valódi értékeinek forrásához, keresztény identitásához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten. A keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján a kormányfő kiemelte: Európa megmentéshez nekünk azok adhatják a legnagyobb segítséget, akiknek most mi segítünk.

  • Orbán Viktor: Európát csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához

Mi azt adjuk az üldözött keresztényeknek, amire nekik szükségük van, otthont, kórházat, iskolát, és azt kapjuk vissza, amire Európának a legnagyobb szüksége van: keresztény hitet, szeretetet, kitartást - fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar nép és kormány hiszi, hogy a keresztény erények békéhez és boldogsághoz vezethetik azt, aki gyakorolja azokat, ezért az alkotmány is kimondja, hogy Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége. Ez az örökség kötelez, hogy a magunk erejének megfelelően megvédjük a világban azokat a keresztény közösségeket, amelyek üldöztetést szenvednek - mondta.

Orbán Viktor: Megmaradásunk kulcsmozzanata a keresztény hit felvétele volt

A honfoglaló magyarok a kereszténység felvétele miatt maradhattak fent az elöttük itt élő népekkel szemben - mondta Orbán Viktor a második keresztényüldözésről szóló nemzetközi konferencián.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, a kereszténység felvétele nem csak diplomáciai bravúr volt, hanem lelki újjászületés és valódi megtérés is. Orbán Viktor hozzátette, a magyarok hisznek abban, hogy a kereszténység segítheti a népek megmaradását, ahogyan az velünk is megtörtént.

Orbán Viktor: Magyarország segít

"Világszerte 245 millió keresztényt üldöznek a hite miatt. 2018-ban naponta 11 keresztényt öltek meg a hite megvallása miatt. Amíg a szenvedők kiáltását a világ közönyösen hallgatja, Magyarország segít" - áll Orbán Viktor miniszterelnök Facebookon megosztott videójában.

"Erőnk szerint segítjük keresztény felebarátainkat. Mi azt valljuk, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van" - mondta a miniszterelnök a keresztények üldözéséről szóló videóban. Orbán Viktor ma beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján Budapesten.

"Kiállunk az üldözött keresztényekért" - olvasható a videóban.

A keresztényüldözésről rendeznek konferenciát

Nemzetközi konferencia kezdődik ma a keresztényüldözésről Budapesten. A rangos eseményt 2017 után idén második alkalommal rendezik meg azzal a céllal, hogy választ és megoldást találjanak korunk talán legelhallgatottabb emberi jogi és civilizációs válságára, a keresztényüldözés tragikus nemzetközi jelenségére, egyúttal felhívják a világ közvéleményének figyelmét a határozott és sürgős fellépés szükségességére.

A konferencia – amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is – legfőbb célja a szorosabb együttműködés megteremtése a világ kormányai, kormányzati és nem kormányzati szervezetei, valamint egyéb donorszereplői között, amely az erőforrások és tevékenységek összehangolásán, valamint közös fellépésen keresztül képes az egyre erősödő és terjeszkedő, vallási alapú üldöztetéssel szemben megvédeni a válságövezetekben élő, veszélyeztetett keresztény közösségeket és azokat közvetlenül szülőföldjükön megsegíteni.

A magyarországi történelmi keresztény egyházak vezetői – Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek, Szabó István dunamelléki református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinati elnöke és Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke – mellett olyan országok keresztény egyházi vezetői is felszólalnak, amelyekben a keresztényüldözés súlyos problémát jelent. Elfogadta a szervezők meghívását II. Efrém Ignác, az Antiókhiai Szír Ortodox Egyház pátriárkája és III. Gewargis, az Asszír Keleti Egyház katholikosz-pátriárkája is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Indul majd jogállamisági vita Belgiummal szemben a NatCon konferencia akadályozása miatt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!